Bruger unge for mange penge?

nationen! diskuterer, om nutidens unge er for dårlige til at styre deres økonomi. Pernille foreslår at sende de unge på lånekursus

7 procent af de 21-30-årrige er registeret som dårlige betalere ifølge Experian RKI. (Foto: Colourbox)
7 procent af de 21-30-årrige er registeret som dårlige betalere ifølge Experian RKI. (Foto: Colourbox)

- De seneste 30-40år, har vi kun oplevet fremgang. Der har altid været en løsning. Man har ikke behøvet at tænke dybere over tingene. Vi er blevet forvænt.

Sådan skriver nationen!-medlem Bjørn Ha. i en kommentar til nyheden om, at en bekymrende del af unge mennesker i dag, ikke har styr på deres økonomi . Bjørn Ha. fortsætter:
- Førhen deltog børnene i dagligdagens opgaver. De havde pligter. I en ret tidlig alder lærte de selv at tjene til lommepenge. Og det gav også en indsigt i brugen af dem. Enten hjemme, eller med budopgaver m.m. for andre. Nutidens unge, har ingen pligter, intet ansvar.

Ikke vores skyld
Pernille J. - som er 21 år - er enig, men svarer igen med et spørgsmål:
- Hvor skal vi lære det? Jeg er selv 21 år, og jeg må indrømme at jeg ikke føler mig særlig sikker på økonomi. Jeg har fået hjælp fra mine bedsteforældre, hvilket jeg lykkelig for, men hvem skal uddanne os i at kende til alle sådanne (økonomiske) begreber?

- Mit forslag er derfor - lav et kursus hvor unge kan komme lære om disse ting når de fylder 18 år eller vil oprette deres første lån eller lign. Hvis de ikke har været på dette kursus kan de simpelthen ikke låne penge. Dette burde nok sætte en stopper for alt det overforbrug som der er.

Er det en god ide at sende unge på lånekursus?

Morten Kamp Jørgensen, chef for Danske Banks Program for Finansiel Forståelse fortalte i går, at der 'er en overraskende stor kløft mellem, hvad de unge tror, de ved om penge, og hvad de rent faktisk ved':
- De seneste tal fra Experian RKI viser også, at mere end 7 procent af de 21-30-årrige er registeret som dårlige betalere. Unge er således den mest udsatte aldersgruppe, når det gælder om at holde styr pengene, sagde sagde Morten Kamp Jørgensen, chef for Danske Banks Program for Finansiel Forståelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer