Dødtræt af Valentins Dag

Det er Valentinsdag d. 14. februar. For 20 år siden vidste kun meget få danskere hvad det ville sige, men hos Interflora er Valentinsdag efterhånden halvt så stor som Mors Dag.

Valentinsdag er oprindeligt en romersk tradition kaldet Lupercalia', hvor nøgne mænd piskede unge kvinder, i håbet om at gøre dem frugtbare! (Middelaldermaleri af ukendt)
Valentinsdag er oprindeligt en romersk tradition kaldet Lupercalia', hvor nøgne mænd piskede unge kvinder, i håbet om at gøre dem frugtbare! (Middelaldermaleri af ukendt)

Det er Valentinsdag på søndag, og det er der mange der glæder sig til. Men ikke Finn Olsen, der skriver til nationen!:

- Jeg syntes efterhånden at udenlandske kulturelle begivenheder såsom Valentinsdag, Ramadan og Halloween fylder så meget i medierne, at vi er ved at glemme vores egne kulturelle mærkedage som f.eks. Påskedag. Føler du dig også nogen gange kvalt i reklamer omkring Halloween og lign., hvor du andre gange for sent har opdaget det f.eks. har været Mortens aften? Jeg syntes ikke alle vores egne kulturelle mærkedage bliver fremhævet tilstrækkeligt i medierne, nogen af dem huskes kun pga. en fri dag!

Piskede unge kvinder
I dag forbindes dagen dog nærmere med blomster, choklade og hjerter. Men før verden gik af lave var Valentinsdag oprindeligt en gammel romersk tradition kaldet ' Lupercalia', hvor nøgne mænd piskede unge kvinder, i håbet om at gøre dem frugtbare!

De senere år er udenlandske mærkedage såsom Valentinsdag og Halloween vundet mere og mere indpas i Danmark.

Halvt så stor som Mors Dag
Jan Oppermann, som er markedschef i Interflora fortæller, at Valentinsdag holdt sit indtog i Danmark for ca. 15 år siden, men bare siden 2006 er salget af bukketter til Valentinsdag steget med 30 %.

Det gør Valentinsdag til en stor dag for blomstehandlerne - halvt så stor, som årets største 'blomster-dag', Mors Dag. Mægden af solgte bukketter på Valentinsdag er 10 gange større end salget af bukketter på en almindelig hverdag. Salget er dog afhængigt af om Valentinsdag falder på en hverdag eller en weekend.

Årets hurtigst voksende mærkedag
- I år falder Valentinsdag på en søndag. Det er bedre for salget. Falder dagen på en hverdag køber flere folk selv bukketter, fortæller Jan Oppermann. Som også fortæller at Valentinsdag er den hurtigst voksende mærkedag for Interflora.

Men er de 'nye mærkedage' en berigelse, eller går det ud over, som Finn Olsen skriver, vores egne gamle helligdage som f.eks. påske?

Send et læserbrev - klik her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen