Kulturminister: Licensen er til debat

Licens-oprøret ulmer og på nationen! har Licens-Lars foreløbig 2276 støtter. Kulturministeren siger, at licensen er til debat

Carina Christensen lægger vægt på, at licensen er til debat. (Foto: Thomas Sjørup)
Carina Christensen lægger vægt på, at licensen er til debat. (Foto: Thomas Sjørup)

- Jeg finder det afgørende, at der er adgang for alle til at tilkendegive en eventuel uenighed om forhold vedrørende DRs virksomhed, herunder opkrævning af licensen.

Kulturminister Carina Christensen er ikke kendt for hårde politiske meldinger, men ordene om, at hun ikke vil lægge låg på en debat om licens, er ikke til at misforstå. Og dermed har DR fået et vink med en kulturministeriel vognstang om, at deres lukning af den licens-kritiske Facebook-gruppe Licens-Lars havde kørende i januar, nok ikke var helt i orden.

Se også DR-advokat lukker licenskritisk facebookgruppe

Folkesag
De seneste uger har Licens-Lars så samlet støtter til sin protest mod DRs her på nationen!, hvor foreløbig 2276 andre nationen!-medlemmer støtter hans sag - men licensorøret har også spredt sig til Liberal Alliance på Christiansborg.

- Det er altid alvorligt, når man fra statens side forsøger at begrænse borgernes ytringsfrihed. Og man må jo sige, at DR som fuldt licensfinansieret virksomhed repræsenterer staten, siger alliancens Anders Samuelsen, der godt kunne tænke sig, at Carina var lidt mere tydelig i sin kritik.

Afskaf medielicensen
- Men det vigtigste for os er, at vi får sat fokus på medielicensen. Den skal simpelthen afskaffes. Det kan ikke være rigtigt, at vi alle sammen skal betale til 'X-Faktor' og 'Hammerslag' - den slags programmer vil klare sig fint på markedsvilkår, siger Anders Samuelsen.