Annonce:
Annonce:

Klumme: Ekstra Bladet tør

Jens Erik Olsen - 'Ugeolsen'- er stolt over Ekstra Bladets linie i Maria-sagen. 'Velkommen tilbage', siger han.

Jens Erik Olsen - også kaldet 'Ugeolsen', forsvarer Ekstra Bladets linie i Maria-sagen.
Jens Erik Olsen - også kaldet 'Ugeolsen', forsvarer Ekstra Bladets linie i Maria-sagen.
Annonce:
Følg nationen!

Velkommen tilbage på sporet, kære Ekstra Blad. Mord-sagen fra Herning har igen sat Ekstra Bladet øverst på dagsordenen på grund af et navn og et foto. Politiet anholdt en 48-årig mand og sigtede ham for mordet på den 20-årige pige, fremstillede ham i Grundlovsforhør og krævede ham varetægtsfængslet bag lukkede døre. Dommeren efterkom anklagemyndigheden. Og så kørte rouletten. Hverken forsvarer eller anklager krævede navneforbud.

Annonce:

Hele den danske presse inkl. tv-stationernes nyhedsudsendelser svælgede i sagen, mens Ekstra Bladet gik et skridt videre og bragte mandens navn og et foto af ham - hvilket enhver avis med respekt for sig selv burde have gjort. Manden var jo sigtet i en grov forbrydelse, fremstillet bag lukkede døre og varetægtsfængslet af en byretsdommer. Materialet måtte jo være ret så belastende. Det besynderlige i sagen var, at ingen havde krævet navne- eller fotoforbud, som ellers er ved at være praksis ved danske domstole - i både store og små sager.

Annonce:

Men så i sidste uge faldt bomben. Manden blev løsladt og den alvorlige sigtelse frafaldet, da han ikke kunne være gerningsmanden på grund af DNA’en. Og så tog sagen atter fart i de danske medier og offentlighed. Nu gjaldt det så Ekstra Bladets chefredaktør, som jo havde bragt mandens navn og foto. Forargelsen vil næsten ingen ende tage. Det er godt med moral, men man skulle næsten tro, at dobbelt moral er dobbelt så godt. Den ene redaktør efter den anden på de store morgenaviser er ved at snuble i deres egen forargelse og etiske snørebånd for at komme til fadet og jorde Ekstra Bladets chefredaktør. Ja, selv politikerne stod nu pludselig i kø for at give deres besyv med. Venstres Søren Pind vil have Poul Madsen fyret, SF’eren Holger K. Nielsen var ude med den offentlige gabestok, det socialdemokratiske tågehorn, Mogens Jensen, kræver hårde straffe til uetiske medier. Venstre ønsker medieansvarsloven strammet - forargelsen vil næsten ingen ende tage. Avislæsere mener, at Ekstra Bladet er en sensationslysten lorteavis og så videre.

Får politikere, forargede læsere med flere magt som de har agt, så er den danske frie presse for alvor i fare. Næste skridt bliver nemlig censur på linie med diverse bananrepublikker.

Hvad med om politikerne passede deres valgte opgaver og fik bl.a. vores hospitalsvæsen og ambulanceberedskab til at fungere?

På avisernes netsider blogges der på livet løs om chefredaktør Poul Madsen og Ekstra Bladet som en sensationslysten lorteavis med mere. Fred være med det. Ekstra Bladet som kritisk og underholdende avis blev skabt i 1960’erne af Victor Andreasen og videre ført af Sven Ove Gade, men holdt så en pause som underholdende truthorn. Nu har avisen så genfundet melodien med aktiv og afslørende journalistik med Poul Madsen ved roret.

Dejligt igen at se, at nogen tør - hvor andre tier.

Fortsæt den linie Poul Madsen og lad så de lallende og forargede redaktører fortætte i deres moralske dobbeltspor sammen med alle deres ligegyldige rygklappere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: