19-årige Besir: Giv mig en udfordring

19-årige Besir Zekiri fra Avedøre har været i praktik hos politiet og drømmer om at blive betjent.

Mange drenge drømmer om at blive politibetjente, men de færreste ender rent faktisk med at føre drømmen ud i livet. Og der er især få betjente med indvandrerbaggrund og unge mænd som Besir, der vil være betjente og det synes han er en skam.
- Jeg var så heldig at komme i praktik i politiet gennem integrationsprojektet Taking the Lead, men ved at mange andre unge med indvandrerbaggrund, som også gerne vil ind, ikke får chancen. De ikke aner, hvordan de kommer ind. Politiet gør ikke nok for at være synlige, mener Besir Zekiri fra Avedøre, der har været i praktik hos politiet og drømmer om at blive betjent.

Var ballademager
Besir hørte selv under kategorien ballademager i en del år, fordi han ikke følte han blev tilstrækkeligt udfordret af kommunens tilbud til de unge. For et par år siden blev han engageret i Taking the Lead og for nylig i projektet Avedøre for Alle.

- Der er ingen tvivl om at unge skal udfordres, hvis man ønsker at de skal blive aktive medborgere i samfundet. Derfor arbejder jeg også som frivillig i Avedøre for Alle-projektet og rekrutterer unge på 10-15 år til klubber og foreninger, hvor de kan blive udfordret gennem forskellige aktiviteter.

Teater som integrationsplatform
Besir trådte for nogle måneder siden ind på de skrå brædder på Betty Nansen Teatret, og inden længe skal han rejse landet rundt med en masse andre unge i teatergruppen C:ntact på Betty Nansen Teatret og fremføre stykket TaskForce.

I TaskForce fortæller Besir og de andre unge om mødet med andre kulturer, om demokrati, ytringsfrihed, radikalisering og andre emner, der optager de unge.

- Det bliver helt sikkert en kæmpe udfordring for mig at formidle mine holdninger til disse emner gennem en teaterforestilling, men det er jo også dér man lærer, ligesom jeg også er sikker på at blive udfordret rigtigt meget, hvis det lykkes mig at komme ind i Politiet, slutter han.

Læs mere om Taking The Lead her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere