nationen!: Dannebrog smukt uden DF

Nationen! er er gået kommentaramok over Susanne Bjerrehus og Vicky Berlins tanker om flovhed over danskhed. Men hvordan ER en Dansker? Send os dine billeder, videoer og tanker.


VIS STORT KORT - klik HER

-Jeg er (generelt) stolt af at være dansk. Jeg lever i et land, hvor det generelt er så trygt, at selv en historie om Danmarks største æg kan komme i avisen, skriver Morten F i en af de 342 kommentarer Suzanne Bjerrehus fik, da hun skrev 'Skammer du dig over at være dansker?' her på nationen!
Suzanne gjorde ikke, men det gjorde til gengæld Vicki Berlin, der fik 45 kommentarer for: 'Jeg skammer mig sgu, Suzanne'.

Nationen delt
- Jeg skammer mig over at være dansker, når debatterne handler om behandlingen om fremmede og hvordan 13% af danskerne ser ned på dem, fordi de har en anden religion, spiser andet mad eller bare fordi de lugter anderledes end en dansker....Ellers skammer jeg mig overhovedet ikke', skrev Henrik B.

Jens B. ser anderledes positivt på sin nationalitet:
- NEJ JEG SKAMMER MIG IKKE! Jeg er stolt af at være dansker, jeg syntes vores flag er smukt, og bliver rørt når jeg står sammen med 40000 andre og synger "der er en yndigt land" i parken, er stolt af vores ytringsfrihed og demokrati, jeg elsker Danmark og er stolt af at kalde mig Dansker i hele verden', skriver han.

DF eller ej
Debatten handler især om DF og deres måde at bruge danskhed på.
- DF III , fingrene væk fra Dannebrog! Dannebrog er alle danskeres og har været det i mere end 800 år ! DF III er det tredje Dansk Folkeparti siden 1943 og I er pt. mindre end 10% af den danske befolkning ( 13% af vælgerne ) så stem lige tonen lidt ned, skriver Henrik N.

Vis os Danmark som du ser det!
Men hvad vil det sige at være Dansker? Hvad er det typisk danske? nationen! vil gerne se dine fotos, dine videoer og læse dine bud på hvad danskhed er.

Send fotos af noget typisk dansk til: nationen.tv@eb.dk , skriv dine bud på danskhed i kommentarfeltet og upload din video af det typisk danske til nationen.tv her!
Du kan få inspiration via vores Danmarks-film, der består af nationens videoklip fra hele landet. Som du kan se på kortet , er der stadig områder, der ikke er film fra, så der er nok at gå igang med.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere