Er global opvarmning menneskeskabt?

Færre amerikanere tror på, at global opvarmning er menneskets skyld. Antallet af støtter er faldet fra 80 til 72 procent. Hvad tror du?

Er det menneskets C02 udslip, der får temperaturen til at stige?
Er det menneskets C02 udslip, der får temperaturen til at stige?
Følg nationen!

En meningsmåling, som er foretaget for dagbladet Washington Post og tv-selskabet ABC, viser, at andelen af amerikanere, som tror på at opvarmningen af jordkloden skyldes mennesker, er faldet fra 80 procent til 72 procent det seneste år, skriver politiken. 55 procent af amerikanerne mener dog, man bør gøre noget for at nedbringe menneskets bidrag af Co2 i atmosfæren.

Kontroverser
Diskussionen om hvorvidt mennesket har indflydelse på de klimaforandringer vi er vidne til idag har længe bølget frem og tilbage. Fakta er at verdens temperaturen er steget med 0,8 grad siden 1880, ifølge NASA's Goddard Institute for Space Studies. Ud af de sidste 12 år, er de 11 de varmeste siden 1850.

Klima-gate
De seneste år har der været hårdnakket enighed om at det var menneskers skyld, at temperaturen steg. Vores udledninger af Co2 fra biler og energiproduktion var skyld i den globale opvarmning. Men nu er der fornyet tvivl: For nylig brød hackere nemlig ind i en computere på University of East Anglia og lagde derefter en bunke emails fra CO2-klimaforskere online. I disse mails er der Co2 klimaforskere, der bevidst arbejder på at miskreditere skeptikerne og flere af dem fortæller om hvordan de får tallene til at give resultater, der passer med Co2-teorierne.

Læs: Climategate: Stop klimahysteriet NU!

Undskyld fra The Guardian
The Guardian’s miljø-journalist George Monbiot har reageret prompte på afsløringerne: 'Undskyld. Jeg stolede for meget på de mennesker, hvis beviser jeg tog frem, skriver han.
For blogger James Delingpole fra The Telegraph er det et stort øjeblik for klima-skeptikere.

Hippier i sandaler
- Det er vores Berlin-mur der falder nu! Menneskeskabt globalopvarmning handler kun om skattestigninger og mere kontrol fra staten. Om nogen hippier, der får deres vindmøller financieret af skattepenge, om at sælge CO2 kvoter! Og det skyldes alt sammen de sure, anti-kapitalistiske, sandal-bærende vegatarer og lapsede kommunister, er hader ideen om frihed og en velfungerende markedsøkonomi, skriver han triumferende.

Men hvad tror du? Har mennesket indflydelse på den globale opvarmning?

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind