80 procent kræver 'Forbrydelsen III'

-Total super-afslutning, men nu vil vi have mere, siger begejstrede fans på nationen!

'Forbrydelsen' har ligefrem givet danskerne en ny nationalsport, krimigådegætning. Foto: Tine Harden,DR.
'Forbrydelsen' har ligefrem givet danskerne en ny nationalsport, krimigådegætning. Foto: Tine Harden,DR.

Morderen fra 'Forbrydelsen' var i 10 uger landets bedst bevarede hemmelighed. Men alligevel pegede hele 46 procent af danskerne på Strange som sæsonens morder, før sidste afsnit blev sendt, mens en majoritet på 54 procent - over halvdelen af de næsten to millioner seere gættede på en anden gerningsmand eller ikke havde noget bud på morderen. Det viser en ny nationen!-måling fra 2.000 danskere.
Ja, 'Forbrydelsen' har ligefrem givet danskerne en ny nationalsport, krimigådegætning, for der var mange brikker i spil i den tætpakkede finale.

Kom tilbage på søndag!!!
Og vi vil have mere af 'Forbrydelsen'. Det ved vi på nationen!, hvor hele 80 procent ud af knap 3.000 svar tromler enhver tvivl om dette spørgsmål i sænk, og som et massivt folkekrav kræver en 'Forbrydelsen III'.
Og sådan var også reaktionerne på nationen efter sidste afsnit:
Mest kontant er Troels L.:
- Jeg ser gerne en ’Forbrydelsen III’, og lad bare serien starte på søndag klokken 20.

Superafslutning
Og han får opbakning fra Jeannette A.:
-Total super-afslutning, men jeg vil stadig have mere!. Jeg vidste for alvor, at det var Strange i den episode, hvor han ikke ville skyde Sarah Lund. Og siden da har han været min mistænkte nummer et. Men det har også været spændende at følge dem på Christiansborg.

Som en våd drøm
-Afslutningen må beskrives som de venstreorienteredes vådeste drøm – alle de rigtige fjendebilleder, mener Christian B.:
-Regeringen (plus støtteparti), Hæren, FE, Jægerkorpset og Politiet. Jeg kan jo ikke påstå, at jeg er rystet eller indigneret. Det var ufrivilligt komisk og forudsigeligt.

Den sande tragedie
- Det mest uhyggelige ved serien er afslutningen, hvor en ildsjæl som Buch lader sig korrumpere, skriver Jørgen C.. Dér ligger den sande tragedie. Tænk, hvis det skete i virkeligheden i politik.
Kenn M: -Man skulle ikke have fremstillet Thomas Buch, justitsministeren, som en ung, uerfaren politiker, der ikke vidste, hvordan de voksne ’leger’. Han blev jo nærmest gjort til grin. Jeg mener, han skulle have haft en mere fremtrædende rolle i opklaringen af drabene i samarbejde med Sarah Lund.

Utilregnelig Sarah Lund
Peter P. er dog ikke helt tilfreds med afslutningen:
- Smid Sarah Lund i fængsel. Hun har ingen ret til at skyde rundt, som det passer hende. Hun er fuldstændig utilregnelig.

DR laver gerne en tre'er
Men hvad der skal ske med Sarah Lund og Co. er nu helt op Danmarks Radio. Kanalchef Ulla Pors er som næsten to millioner endnu hed i kinderne af begejstring. Og hun lægger gerne programflade til endnu en omgang.
-Hvis det kreative hold bag 'Forbrydelsen' har mere i sig, så er vi da klar til at se positivt på en treer, siger hun i dag til Ekstra Bladet.
Og så må andre bare håbe på, at DR får råd til at lave en tredje omgang. Der er jo emner nok at tage fat på. Forfatterne bag mangler både EU, familieopgør og bandekrig.

Sidste afsnit af 'Forbrydelsen' gav et ordentligt gok til Christiansborg, militæret, politiet, PET og hele det juridiske system, så det undervejs i uhyggelig grad mindede om virkelige begivenheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere