Gade svigter Afghanistan-soldaterne

-Gør ikke nok for at sikre de danske soldater, siger næsten 60 procent ud af 10.311 i ny nationen! måling

Skandalerne hos Søren Gade fortsætter som et rullende mareridt.Foto: Forsvarsministeriet.
Skandalerne hos Søren Gade fortsætter som et rullende mareridt.Foto: Forsvarsministeriet.

Forsvarsminister Søren Gade, der gennem hele sin karriere som 'krigsminister' har gjort det til sit varemærke, at være på sine Afghanistan-soldaters side, og udadtil udvise nærmest ekstrem loyalitet for at sikre dem de efter forholdene bedste militære vilkår, får et ordentligt skud for boven i en ny stor nationen!-måling med ikke mindre en 10.311 deltagere.
Hele 59 procent mener ikke at Søren Gade gør nok for at sikre de danske soldater i Afghanistan! Og flere nationen!-medlemmer siger ligeud, at han bør tage konsekvensen og gå af.
Hvor Søren Gade normalt gennem de sidste år konsekvent har haft et pænt flertals opbakning til sin embedsførelse og Afghanistan-politik, er tendensen nu for første gang totalt vendt. Så meget, at han meget vel kan udvikle sig til at blive en belastning for Løkke-regeringen.
- Han er som Bent C. fra nationen! udtrykker det begyndt at 'snakke med uld i mund', snakke udenom som en dårlig Poul Nyrup-kopi, når Nyrup var værst, og ikke tage stilling til relevante kritisable forhold.

Skandale-minister
-Manden er jo dybt præget af alle de skandaler, der er foregået i forsvarsministeriet med ham som chef, og at han som den reelle topchef ikke har taget konsekvensen af sine graverende fejltagelser, og måske selv burde vise så meget civilcourage, at han gik af.
-Det værste er, at skandalerne hos Søren Gade bare fortsætter som et rullende mareridt, der bare ikke vil høre op, skriver Søren M. Indtil for nylig har Søren Gade - i hvert fald hvad angår Afghanistan - været dækket af den uskrevne kodeks, at man ikke kritiserer sit land i krig.

-Men nu er situationen ligesom vendt. Ofrene hober sig op, og det militære materiel kritiseres sønder og sammen af hans egne militære topfolk.
-Din position holder jo ikke vand, Gade.

Det ligner anarki
-Det er jo nærmest anarki, når man samtidig har en minister, der lukker i som en østers, når han skal svare på relevante spørgsmål indenfor det mest væsentlige område: soldaternes daglige sikkerhed, mener Flemming K.
-Som almindelig lægmand kan man ikke andet end blive forvirret af Søren Gades opførsel, mener Anders B. Vi har ret til at vide - skal skatteyderne lægge de ekstra 1,7 milliarder på bordet til krigen i Afghanistan?

Skal vi trække os ud
-Gør vi ikke det - skal vi så alvorligt overveje om det er ansvarligt at sende det nye hold soldater af sted til februar, og måske i sidste ende trække os helt ud, som konklusionen er på Ekstra Bladets sensationelle afsløringer i weekenden.
-Vi kan ikke leve med, at fortrolige papirer viser, at Forsvaret er havnet i så store økonomiske vanskeligheder, at det kan få alvorlige konsekvenser for deltagelsen i den blodige krig mod Taleban i den afghanske Helmand-provins, mener Kristian V.
-Hvor mange skal dø, hvis vi ikke bevilger pengene.
-Det er jo rystende at læse i Ekstra Bladet, at hæren i fortrolige notater ikke mener, at vi har råd til Afghanistan-krigen.
Kampvognen Leopard 2 bliver nemlig taget ud af driften i Afghanistan, fordi Forsvaret mangler de 1,7 milliarder i deres budget for næste år. Og netop Leopard-kampvognene er ekstremt vigtige for soldaternes liv og sikkerhed, når de er hårdt trængt i kampe med Taleban i Helmand.

Hvor mange skal dø i Afghanistan, hvis hæren ikke får bevilget ekstra 1,7 milliarder, som Forsvaret gør krav på i fortrolige notater ?
Og skal forsvarsministeren tage konsekvensen af de mange skandaler og bare gå af ?0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere