Nu kan man udvises for at stå i vejen

Herboende udlændinge skal kunne udvises for små forseelser

Ud med Jer! Pia Kjærsgaard får sin lømmelpakke.Foto: Ekstra Bladet
Ud med Jer! Pia Kjærsgaard får sin lømmelpakke.Foto: Ekstra Bladet

Hvis du er herboende udlænding, og har lyst til at demonstrere ved det kommende klima-topmøde, så skal du passe på. Selv en mindre forseelse kan udløse en udvisning. Også selvom du har boet her i 10 år!
For Danmark er for danskere, og er du 'klimalømmel', og ikke dansk statsborger, så lever du livet farligt.

Pias drøm
Pia Kjærsgaard må få røde kinder af fryd. Morten Korch idyllen er sikret. For nu bliver regeringens uro-pakke fulgt op af en række stramninger af udvisningsreglerne, så ikke danske statsborgere kan idømmes udvisningsdom for små overtrædelser, der kun giver kort tids ubetinget fængsel.
‘Uro-pakken’, der blev vedtaget i dag, lanceres, som det der skal dæmme op for ‘klimalømler’, som kun kommer til Danmark for at lave ballade, skriver Information..

Alvorlig stramning
Men står det til regeringen og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti, vil pakken blive fulgt op af en markant øget mulighed for at udvise personer uden dansk statsborgerskab - ligegyldigt hvor længe de har boet i landet.
Uro-pakken skærper i følge Information straffen for hærværk og for at lægge hindringer i vejen for politiets eller brandvæsenets arbejde, hvis det foregår ‘mens eller i umiddelbar forlængelse af grov forstyrrelse af ro og orden’.
Straffen skal ifølge lovforslaget være ubetinget fængsel allerede i førstegangstilfælde, hvor der i dag oftest idømmes bødestraf. Denne skærpelse gør det muligt at udvise.

Naturlig følge
Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at det en naturlig følge af en politik, der har været ført længe. --Det er et grundlæggende princip, vi har, at når man som ikke dansk statsborger overtræder landets love, så skal man kunne udvises, siger han.
Men Den Europæiske Menneskerettighedskonvention kan ifølge flere jurister føre til problemer i konkrete sager.

Amnesty fordømmer
- Hvis en person, der er født og opvokset i Danmark, bliver udvist på grund af fyrre dages fængsel, så vil Danmark tabe sagen ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, fordi der ikke er noget forhold mellem kriminalitetens alvor og udlændingens tilknytning til Danmark, siger jurist i Amnesty International Claus Juul, til Information.
Jacob Mchangama fra den borgerlige tænketank Cepos er enig i den vurdering.
- Jeg har svært ved at se, at en person der har boet her i 10 år, og får en ubetinget frihedsstraf for at sidde i en kæde kan smides ud., siger han.

Synes du det er i orden at uropakken følges op af skærpede udvisningsregler, så selv mindre forseelser kan føre til udvisning

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere