Skammer du dig over at være dansker?

Hadet mod DF er blevet et symbol på de fisekulturelles politiske afmagt og mangel på visioner

Suzanne Bjerrehuus. (Foto: Linda Johansen)
Suzanne Bjerrehuus. (Foto: Linda Johansen)

FØR VALGET ville Klaus Bondam gøre alt for at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse og forsømte ingen lejlighed til at dæmonisere og tilsvine DF. Efter valget krøb Bondam til korset og lovede DF 'frit valg på alle hylder'. Det var prisen for at sikre sig en borgmesterpost i København.

Hans vælgere burde klappe i hænderne af begejstring. Heldigt for dem, at i det mindste én af deres politikere blev så desperat, at han på valgnatten sikrede de radikale indflydelse på Rådhuset. Uden den borgmesterpost ingen radikal indflydelse, ingen synlighed.

POLITIK HANDLER om magt og indflydelse, ikke om moral og troværdighed. Lige nu er de radikale kortsluttet med røg ud af ørerne over de fordele, ærkefjenden fik, men snart er alt ved det gamle.

Så er det politiske adelsmærke atter at markedsføre sig som kontraparti til DF uden smålig skelen til, at alle har glemt, hvad der ellers var deres eksistensberettigelse. Ligesom i Ny Alliance, hvor Naser Khader lagde seriøst ud med skatten ned, satse på iværksættere, universiteter, asylsøgere ud af Sandholmlejren, men endte som protestparti mod DF.

Også her vidste ingen til sidst, hvad partiet ellers stod for. Bortset fra 'Nok er nok'.

MANGE PÅ overførselsindkomster elsker DF, som jo ikke er et borgerligt parti, men et gammeldags Socialdemokrati, der tager sig af den lille mands ret. Med det flotte valg, hvorfor skulle DF ikke have indflydelse? Nu kan der måske debatteres integrationsproblemer, uden der straks bliver råbt racisme.

Man kan være uenig med DF's europapolitik, deres fokusering på døgnets fordelingspolitik, deres krav om, at afviste asylansøgere skal sendes hjem. Men hvem skal ind? Hvem skal ud? Hvor skal pengene komme fra? Det er så let at være godgørende på andres bekostning. Hvordan skal Gellerupparken se ud om 15 år?

HADET MOD DF er blevet et symbol på de fisekulturelles politiske afmagt og mangel på visioner. Det er specielt pinligt, når førende intellektuelle alle har travlt med at svine dem til. Det er så letkøbt, så ufarligt, så politisk korrekt.

Sidder lige og læser 'Vikingen & Kameldriveren' og bliver så skuffet over, at en intellektuel kapacitet med stort internationalt overblik henfalder til sådan nogle overfladiske barnagtigheder som: 'Muslimsk integration kræver tid og tålmodighed. Dansk Folkeparti er en større forhindring på vejen end islam'. Pundik, hvad med at komme ud af floskel-sparkedragten?

ALLE HAR travlt med at skamme sig over at være dansker, det giver bifald i de kulturradikale kredse.

'Jeg skammer mig over at være dansker' er den mest fortærskede sætning i dansk kulturdebat, men det er også medlemskortet til jeg-er-god-du-er-racist-logen, hvor den udvalgte skare af kunstnere, journalister og kulturpinger hver dag falder på knæ og takker Gud for, at de ikke er som os.

Og hver aften takker jeg Gud for, at jeg ikke er som dem.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere