Jubii - fedt at at blive fyret

Ledigheden stiger og stiger og stiger - samlet set har 70.000 mistet arbejdet siden juni 2008. Men det kan være en god ting, at miste jobbet

En fyring er også en mulighed. (Foto: Colourbox)
En fyring er også en mulighed. (Foto: Colourbox)

Danmarks Statistiks tal for den såkaldt sæsonkorrigerede ledighed nået et lavpunkt i juni 2008.

45.800 fuldstidspersoner var dengang uden arbejde, men i går kunne samme statistik berette, at 118.300 var ledige. Lego fyrede samtdig 66 personer og Københavns Universitet varslede et farvel til 130 ansatte. Både TV2 Nyhederne og DR Tvavisen besøgte jyske kommuner, hvor ledigheden var eksploderet, men midt i tristheden, så kommer der en overraskende melding:

'På vej' istedet for fyring
En fyring kan nemlig være det bedste, der er sket i dit liv, fordi det giver dig mulighed for at gå nogle nye veje, og se nogle nye muligheder. Chefkonsulent Birgit Tygesen fra Ledernes Kompetencecenter siger:

- Vi ser alt for negativt på fyringer i Danmark. I USA hedder det jo ikke ledige med 'between job's og vi skulle hellere kalde det 'på vej mod nyt arbejde' istedet for ledige. En fyring kan jo give dit liv en god vending i en god retning og ende med at gøre dig mere lykkelig, så det er vigtigt, at tænke postivt.

Men ville du kunne se det positive i en fyring?

nationen!-medlem Martin J. er en af dem, der er blevet bange, af de mange fyringer:

- Tror da at alle eller de fleste frygter en fyring. Ingen kan jo vide sig sikre på jobbet (medmindre man er folkevalgt på Christiansborg og lignende).

- Problemet er bare at rigtig mange familier sidder hårdt i det efter en optur, der har presset huspriserne op til et latterligt niveau, samtidig med at bankerne har rendt rundt med klapper for øjnene, når almindelige mennesker har udtrykt ønske om nye biler og moderniseringer.

- Idag har flere end på noget andet tidspunkt i moderne historie en gæld som tynger hårdt og konsekvent. Rigtig mange sidder fast i låneforhold og gæld som de ikke kan vride sig ud af og som bliver en betonklods om benet hvis den ene mister jobbet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere