Politiet tæt på konkurs

Politifolkenes egen formand: Er politiet tæt på konkurs?

Politiet har ikke råd til nye dæk. Er politiet på vej til konkurs?Foto: Kenneth Meyer
Politiet har ikke råd til nye dæk. Er politiet på vej til konkurs?Foto: Kenneth Meyer

Den er helt gal med politiets ledelse. De er ved at køre et af verdens bedste politikorps i sænk. Mener politiet selv!

Næsten 11.000 mand
Vi har i forhold til vores størrelse et af verdens største og mest kostbare politikorps, der inden udgangen af næste år runder hele 11.000 mand. Vi har aldrig i historien brugt så mange penge på politiet, men trods politireform og ekstrabevillinger på flere hundrede millioner, så budgettet i dag ligger på syv -otte milliarder kr. årligt, har politiet svært ved at få hverdagen til at fungere.
En ny vaskeægte skandale er under opsejling, og manden bag afsløringen er ingen mindre end Politiforbundets egen formand Peter Ibsen, der i fagbladet Dansk Politi, i en ledende artikel afslører den totale armod under overskriften: Er politiet på vej mod konkurs.

Helt gal med driften
- Man tror det er løgn!, konstaterer Ibsen:
- Politiet har i enkelte kredse dårligt råd til nye dæk. Ulykken er ikke, at politiet er pålagt besparelser. Tværtimod har det fået ekstra bevillinger, og antallet af betjente skal være 11.000 ved udgangen af 2010. Næ, det er selve driften, (læs ledelsen, red) den er gal med, skriver Ibsen.

Dårlig ledelse
Det er i sig selv rystende, at politiet er så ringe kørende, at man ikke har råd til nye dæk. Men hvad er årsagen til miseren?
Forklaringen på elendigheden efter politireformens indførelse bliver stadig mere iøjnefaldende, konstaterer Ekstra Bladet i dag: Dårlig ledelse.

Jurister uden hoveder
Det bundt jurister med og uden hoveder, der blev udnævnt til politidirektører i de 12 nye kredse, er åbenbart ude af stand til at drive virksomhed.
Hvor skulle de også have lært det. Lovbøgerne handler jo kun om, hvornår man blive straffet for at svindle. Der kommer ikke styr på politiet, før regeringen tager sig sammen til at ansætte nogle ægte direktører.

Hvordan kan vi hjælpe politiet ?

Er politiet tæt på konkurs, spørger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, der afslører, at politiet i enkelte kredse er så ringe kørende, at de 'dårligt har råd til nye dæk'!!!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere