90 procent: Narkotjek de unge

Man kan kun bremse narkokriminaliteten med hårde metoder, mener nationen!, der ikke er forarget over visitationer

90 procent mener, at det er i orden at narkotjekke unge.Modelfoto: Johnny Frederiksen
90 procent mener, at det er i orden at narkotjekke unge.Modelfoto: Johnny Frederiksen

Det er en rigtig god ide, at tjekke unge på uddannelsessteder for narko!

En overbevisende majoritet på næsten 90 procent ud af 7642 svar bakker op bag Århus Tekniske skole, og synes det er i orden at vagter og hunde narkotjekker eleverne.

Afstemningen på nationen! kommer efter at adskillige elever på Århus Tekniske Skole de seneste seks uger har været udsat for, hvad flere af dem kalder 'ydmygende og krænkende' kropsvisitationer. Skolen har hyret et vagtselskab, fordi ledelsen vil optimere sikkerheden og trygheden på stedet, som direktør Annette Lauridsen formulerer det overfor Ekstra Bladet onsdag .

Stikprøvekontrol
-Vi tror ikk' nødvendigvis, at vi har et stort problem med stoffer blandt eleverne, men vi vil med disse stikprøve-kontroller få et overblik over situationen, siger Annette Lauridsen til Ekstra Bladet.
Flere elever og deres forældre er stærkt utilfredse med vagtselskabets tilstedeværelse. En mandlig 18-årig elev fra VVS-linien beder igennem sin far skolen om en skriftlig undskyldning, fordi vagtfolk og hunde visiterede ham foran alle hans klassekammerater.

Løber helt af sporet
Mens det store flertal mener det er i orden, at narkotjekke de unge, mener de fleste også, at det skal ske på en ordentlig måde, så man ikke unødigt ydmyger helt sagesløse personer.

- Det er selvfølgelig helt uprofessionelt, hvis man unødigt har ydmyget sagesløse, konstaterer Kenneth G.

- Men lad os nu ikke fjerne fokus fra det væsentlige, nemlig at så mange unge misbruger narko. Det er jo et dokumenteret faktum. Problemet er så alvorligt, og så omfattende, at det må imødegås med næsten alle til rådighed stående midler. Ellers løber de unges narkomisbrug helt af sporet, og de kriminelle overtager styringen..

Stoffer overalt
Maria L. er enig:
- Jeg synes der skal være overvågning - gerne med kameraer - alle steder, hvor mange unge færdes. De eneste de kameraer skader er de kriminelle.
- Forældrene ville få et chok, hvis de vidste, hvor udbredt problemet er med narko blandt unge. Der er jo stoffer overalt, og det er en rigtig god ide, at tjekke for narko på teknisk skole, som man også gør det på diskotekerne.

Op på mærkerne
- Man er nødt til at komme op på mærkerne, hvis man vil problemet til livs, mener Palle L:
- Jeg kan ikke se der er noget galt med, at folk ved, at de kan blive kropsvisiteret til fodboldkampe, ved indgangen til diskoteker eller uddannelsesinstitutioner. Så kør bare løs.

Der skal oplysning til
- Den bedste investering er en massiv oplysningskampagne blandt unge om narko, mener Søren N.
Men det forhindrer ikke, at der samtidig sættes hårdt ind mod den udbredte misbrug af kokain og ecstasy.
- Derfor er det nødvendigt med effektiv kontrol, der hvor markedet for narkoen skal afsættes. Jeg har stor forståelse for, at det også kan være nødvendigt at foretage kropsvisitationer.

Det er i orden at private vagtfolk er hyret til at tjekke studerende for narko, mener nationen!

Hvad mener du?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere