Multimedieskat administrativt helvede

Forhadt skat møder skrap modstand:: - Et administrativt helvede, siger Socialdemokraternes skatteordfører, som er rystet over den massive skattekontrol

Uretfærdig, kompliceret og forhadt.Den nye multimedieskat får en hård medfart. Foto: Colourbox
Uretfærdig, kompliceret og forhadt.Den nye multimedieskat får en hård medfart. Foto: Colourbox

Riget fattes penge, og det skal den nye multimedieskat råde bod på. Så hvis du har lullet dig ind i en forestilling om, at næste års skattelettelser er et udtryk for, at såkaldt almindelige danskere får en mere liberal behandling af skattevæsenet, så kan du godt tro om.

Nej, Big Brother lever i bedste velgående. Danmark vil fortsat have verdensrekord indkomstskat, moms og afgifter og bureaukrati. Og mens mange store internationale virksomheder i Danmark næsten undgår beskatning, så er vores alle sammens Skat klar til en så massiv kontrol af lønmodtagerne, at det overrasker selv de politikere, som står bag multimedieskatten.

Arbejdsgivere skal tjekke, hvilke numre de ansatte ringer til, hvis de vil undgå multimedieskatten.

Nick Hækkerup rystet
Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup er ligefrem rystet over den massive kontrol, som han kalder 'et administrativt helvede'. Han siger i dag til Berlingske Tidende:
- For en mindre virksomhed som for eksempel en tømrer med seks-syv svende, der hver har en mobiltelefon, kan det jo let tage en arbejdsdag i kvartalet at gennemgå alle de numre, som de ansatte har ringet til. Og det er jo en dag, som virksomheden helst skulle bruge på at tjene penge, siger han.

Nick Hækkerup påpeger, at multimedieskatten oprindeligt var uretfærdig, men nem at administrere, fordi den rammer så bredt.

Uretfærdig og kompliceret
- Nu er den både uretfærdig og meget kompliceret. Hvis denne pjece bliver til virkelighed, så må man spørge sig selv, om det virkelig var det, man ville, siger han.

Nu lægger Skat op til, at arbejdsgiverne skal bruge den store lup for at finde ud af, om medarbejdere med mobiltelefon bruger den til andet end arbejde. Ifølge udkastet skal arbejdsgiverne enten undersøge samtlige telefonnumre, som medarbejderne har ringet eller. Eller også skal de hvert år som minimum undersøge samtlige telefonnumre, der er blevet ringet til i et tilfældigt kvartal.

Smutvejen
Mens danskerne raser over kontrollen af arbejdstelefonen for at undgå multimedieskat, har et firma fundet en smutvej til at sikre sig mod den forhadte nye skat:

Spær arbejdsmobilen, så den kun kan ringe til bestemte, foruddefinerede numre som for eksempel firmaets egne numre og numrene på faste samarbejdspartnere. Den metode er netop blevet godkendt af Skatterådet på baggrund af en konkret henvendelse fra en arbejdsgiver, skriver epn.dk. Dermed slipper arbejdstageren for skatten, og arbejdsgiveren slipper for bøvlet med at udskrive og kontrollere kilometerlange telefonregninger.

Den forhadte multimedieskat bliver allerede før dens ikrafttræden karakteriseret som ' et administrativt helvede'

Og fremtrædende skattepolitikere er ligefrem 'rystet over den massive kontrol' fra Skat - en kontrol, der primært er rettet mod almindelige lønmodtagere

Multimedieskatten er både uretfærdig og meget kompliceret, lyder den barske kritik.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere