Vindmøllefyringer: Er Løkke ligeglad?

Vingefabrikken LM Glasfiber fyrede 700 mand i går. I dag siger Vindmølleindustrien, at regeringen svigter ved ikke at have en klar strategi

Flere vindmøller for at redde danske job? Er det en god ide?
Flere vindmøller for at redde danske job? Er det en god ide?

Siden januar 2008, hvor industrien talte 28.300 ansatte, er der fyret ca. 3.300 danskere. Og en del af dem kunne måske have været i arbejde i dag, hvis bare regeringen havde satset noget mere på vindkraft - og ihvertfald meldt klart ud om Danmarks ambitioner på vindmøllefronten:

- I Danmark savner vi en klar politisk strategi. Der er ingen der ved, hvad der skal ske om to år, altså i 2012, hvor det energipolitiske forlig udløber. Skal vi udbygge med vindmøller eller ej og hvis ja, hvor meget? Det efterlader et meget ringe grundlag at træffe erhvervsstrategiske beslutninger ud fra, siger Jan Hylleberg, direkretør i Vindmølleindustrien.

Men hvad mener du? Skal regeringen sætte gang i vindmøllebyggeriet, og dermed sikre nogle af de danske arbejdspladser?

Iain Gow, Chief Operating Officer, LM Glasfiber, sagde i går, at fyringerne i Danmark sker fordi efterspørgslen er faldet:

- Vi er nødt til at skære ned, hvor efterspørgslen er faldet som følge af den globale krise, og det er beklageligvis tilfældet i Europa.0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere