Plummer elsker Ørkenens Sønner

Generaldirektør Kenneth Plummer vil have mere i licens - men lover ikke færre genudsendelser

– Det handler ikke om at bruge markant flere penge. Andre offentlige institutioner følger pris- og lønstigningen, og det er det, som vi også gerne vil, at licensen skal, siger Plummer. (Foto: Lars Krabbe)
– Det handler ikke om at bruge markant flere penge. Andre offentlige institutioner følger pris- og lønstigningen, og det er det, som vi også gerne vil, at licensen skal, siger Plummer. (Foto: Lars Krabbe)

– Der er finanskrise og alle andre skal spare, hvorfor skal vi så bruge flere pengepå fjernsyn?

– Det handler ikke om at bruge markant flere penge. Andre offentlige institutioner følger pris- og lønstigningen, og det er det, som vi også gerne vil, at licensen skal.

– Hvis du var en dansk familie, der skulle bruge flere penge i budgettet, ville det så være på fjernsyn?

– Danskerne kan jo godt lide at se fjernsyn. De ser mere fjernsyn og bruger flere penge på fjernsyn, radio og internet end nogen sinde før.

– Hvis DR nu havde fået bevilget flere penge, ville du så kunne garantere, at der ikke vil være så mange genudsendelser? I fredags kunne vi for eksempel se 'Ørkenens Sønner' endnu en gang på DR?

– Jeg glæder mig til at se 'Ørkenens Sønner'. Jeg synes, de er sjove. Jeg vil ikke nødvendigvis love, at der vil være færre genudsendelser, men jeg vil love, at der vil blive produceret en historisk dramaserie. Drama er jo noget, som danskerne elsker. Det kan vi se, når vi sender 'Forbrydelsen', 'Sommer' og 'Livvagterne'.

– Nu hvor DR beder om flere penge, hvad er det så, du synes, seerne mangler nu?

– Der er nogle områder, som vi gerne vil styrke. Vi vil gerne styrke udlandsdækningen, som andre skærer ned på. Vi vil gerne styrke den regionale dækning, så der kommer flere historier fra hele Danmark, og så vil vi gerne producere en historisk dramaserie, som vil lægge gaderne øde.

– Handler det ikke bare om, at koncertsalen aldrig skulle have været bygget?

– Det vil jeg lade andre om at afgøre. Min opgave er at se fremad, og vi har et flot koncerthus, hvor vi sender mange DR-programmer fra.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere