Træt af 15 forskellige kort i pungen

Ole opfinder bedes læse denne kommentar - for livet er alt for kort til alle de kort

Et kort, to kort, hvor mange har du i pungen? (Foto: Polfoto)
Et kort, to kort, hvor mange har du i pungen? (Foto: Polfoto)

NÅR JEG går rundt i min imiterede ruskindsjakke, kan det tydeligt ses, at jeg omkring hjerteregionen er indehaver af en udposning, der – hvis den havde siddet på den anden side af kroppen –havde stigmatiseret mig som værende egentlig pukkelrygget.

Udposningen er imidlertid ikke en pukkel, men stammer fra min velspækkede tegnebog, som desværre ikke er spækket med pengesedler – nej den er gået hen og blevet oplagringsplads for et utal af plastickort, som jeg slæber med mig rundt alle vegne.

HVIS VI tager dem fra en ende af, er der et Visa/Dankort, et Mastercard og et kreditkort fra American Express, som især er godt at bruge til nethandel, fordi man får sine penge igen, hvis man har købt varer hos firmaer, der ikke overholder handelsaftalerne, som f.eks. da Sterling gik konkurs sidste år.

Vigtige kort er ølkortet til Apollo-bryggeriet og benzinkortene til Statoil og OK Benzin, og så har jeg selvfølgelig også et separat kort til bilvask.

Sygesikringskort, både det gule og det blå, går jeg altid rundt med – sidstnævnte for ikke at glemme det, når jeg rejser til udlandet, hvor jeg i øvrigt også gør brug af både SAS Euro-bonuskortet og SAS Goldpointplus-kortet, som giver rabat på Radisson-hotelkæden over hele Europa.

SOM BILIST har jeg naturligvis et FDM-kort og det nok så vigtige abonnementskort til Falck, som jeg gennem årene har haft megen glæde af, når uheldet er ude – senest for et år siden, da jeg kolliderede med et rådyr på Holbæk-motorvejen, hvorved meget ødelagdes – både bilen og ikke mindst rådyret, der aldrig rigtigt blev sig selv igen oven på forskrækkelsen.

Og så tror du måske, at jeg ikke råder over et kørekort, når jeg ikke kan køre ordentligt; men det gør jeg, og det skal der selvsagt også være plads til. Desuden går jeg rundt med et klippekort til Metroen, medlemskort til Brugsen samt kundekort til grossistvarehuset Metro, ligesom tegnebogen indeholder et personligt kort med oplysninger om min diagnose som blodproppatient for ikke at glemme årskortene til Odsherred Zoo og Randers Regnskov.

SÅ VAR DET, at jeg i søndags, da jeg ikke kunne finde ud af at stikke mit dankort rigtigt ned i kortterminalen i Aldi, og køen af mere eller mindre tålmodige søndagskunder bag mig voksede foruroligende, kom til at tænke på, om vi ikke en gang for alle skulle arbejde på at få gjort op med dette vanvittige korttyranni.

Kunne man ikke samle alle vigtige oplysninger fra bankkonti over medlemskaber til diverse klubber, sygesikring, klippekort til DSB, og hvad man ellers kan finde på –på et enkelt kort og indføre en standardterminal til aflæsning af kortet? Eller gøre som i Japan, hvor de bruger mobiltelefonen til alt?

JEG VED IKKE, hvor jeg skal henvende mig for at få denne simplificering af hverdagslivet gennemført; men nu har jeg vrisset det her på bagsiden og kan så kun håbe på, at der blandt Ekstra Bladets læsere sidder en innovativ Ole Opfinder og siger: 'Den lille sag fikser jeg.'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere