Send Kessler-braget på DR

Vågn op sportsminister: Følg de nye EU-regler, som kræver, at sportsbegivenheder af national interesse sendes på landsdækkende tvKesslers VM-brag er public service, mener nationen!Foto: Thomas Sjørup
Kesslers VM-brag er public service, mener nationen!Foto: Thomas Sjørup

Har du Viasat, You See, TDC eller Stofa, kan du for en femhundrede-lap, se VM-braget lørdag i Californien mellem Mikkel Kessler og Andre Ward. Men hundredtusinder af danskere, der ikke har kabeltv eller parabol - eller ikke har råd, er udelukket.

Og det er jo egentlig i strid med de EU-regler som siger, at sportsbegivenheder af national interesse bør sendes på landsdækkende tv, så alle kan være med. Det var de europæiske kulturministre i princippet enige om, da man i fjor vedtog, at store sportsbegivenheder ikke er forbeholdt en lille eksklusiv kreds, men derimod er for hele folket.

Et ramaskrig
- Vi har verdens højeste licens, og med tre milliarder licens-kroner i kassen om året, burde DR være forpligtet til at sikre rettighederne til de største sportsbegivenheder, mener Hans R.
- Hvor er kultur- og sportsministeren, den usynlige Carina Christensen henne i denne sag. Hun burde have lært sig lektien, da Danmark i Stockholm spillede VM-kvalifikationskamp i Stockholm.

Der opstod et sandt ramaskrig, da man konstaterede, at tv-rettighederne til kampen var solgt til en udbyder, der forhindrede en majoritet af danskerne at se kampen. Det blev der ændret på efter voldsomme protester. Lad os gøre det samme med Kessler-kampen.

Ren public service
- Livet er andet end fodbold. Boksning f.eks. Kesslers VM-kamp er af national interesse, og derfor skal alle danskere have mulighed for se Kessler.

Leif M. er enig i at der bør gøres noget.:
- Det er jo ren public service, at DR sørger for kunderne, også når det gælder international topboksning med dansk deltagelse, skriver han.

- DR bruger rask væk flere millioner på en times tv-drama, så hvorfor ikke skyder nogle millioner af på Kesslers VM-brag. Det er jo om noget drama for alle pengene. DR har råd. Det er kun et spørgsmål om prioriteringer. Der må desuden være ekstra penge i kassen nu da general Plummer har fyret 40 chefer.

- DR kunne passende være forpligtet til at afsætte en pulje med X-antal millioner, så der er penge til rådighed til den slags begivenheder. DR har i forvejen droslet ned på sporten, et af de kerneområder, der har den største folkelige appel.

Og hvad med TV2
-Jeg forstår i øvrigt slet ikke TV2, der så gerne vil være ’på hugget’, når det gælder sport, skriver GItte A.. Hvorfor har de ikke for længst sikret sig Kessler. Selv om de primært lever af reklamer, har de jo også været gode til at sikre sig et par hundrede millioner i statslige licensmidler.
- Så hvis der ikke er penge til Kesslers VM-brag, kunne man i det mindste starte med at droppe den årlige kæmpebonus til TV2’s underskudsdirektører.

Kesslers VM-kamp og fodboldlandsholdets VM-kampe er sportsbegivenheder af national interesse

De bør sendes på landsdækkende tv, så alle kan være med, mener nationen!, som appellerer til sports- og kulturministeren om at gribe ind0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere