Hvad synes du om studehandlerne?

SF har fået en borgmesterpost i Lyngby-Taarbæk, og i København er Bondam blevet reddet af Dansk Folkeparti. Hvad synes du om de politiske studehandler?

Bondam på trappen på Københavns Rådhus i nat - nu har han indgået forlig med Dansk Folkeparti. (Foto: Benjamin Kürstein)
Bondam på trappen på Københavns Rådhus i nat - nu har han indgået forlig med Dansk Folkeparti. (Foto: Benjamin Kürstein)

De Konservative havde svært ved at holde på magten i Lyngby-Taarbæk Kommune, og Venstre så ud til at kunne iklæde sig borgmesterkæden.

Men selvom V og K er uadskillelige i landspolitik, så valgte De Konservative nord for København at bryde det borgerlige broderskab: med støtte fra De Konservative og Socialdemokraterne får SF nu overraskende en borgmester-titel i det nordsjællandske.

Det var måske ikke lige det, konservative vælgere havde troet, deres stemme skulle gå til, da de satte kryds i går.

På samme måde har radikale i København hele valgkampen kunnet høre deres kandidater sværge, at de ville holde Dansk Folkeparti fra at få integrationsborgmesterposten i hovedstaden. Det lykkedes - men onsdag morgen indgik De Radikales spidskandidat ligepludselig et aparte forlig med Venstre og Dansk Folkeparti, så han selv kan beholde en borgmesterpost.

Dansk Folkeparti fik altså ikke en taburet, men Bondam er tilgengæld bundet på hænder og fødder af DF. Måske ikke lige det, radikale vælgere havde regnet med...

Men er det i orden? Er det en naturlig del af kommunalpolitik at partierne indgår forlig på kryds og tværs af, hvad de egentlig står for? Eller har vælgerne god grund til at være skuffede?

Deltag i afstemningen til højre og smid en kommentar nedenunder!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere