Mike Tramp samler ind til fattig-jul

Flere hundrede danskere benytter valgdagen til at samle ind til fattige børns jul. En af dem er Mike Tramp, der raslede med bøssen på Frederiksberg

Mike Tramp samler ind til fattige danske børns jul. (Foto: ASF-Dansk Folkehjælp)
Mike Tramp samler ind til fattige danske børns jul. (Foto: ASF-Dansk Folkehjælp)

- Hvis jeg lukker øjnene og forestiller mig et hjem og en familie, hvor der ikke er råd til gaver til børnene og lidt god mad juleaften, så bliver jeg sgu' trist. Og derfor samler jeg ind.

Mike Tramp - forsanger i hedengangne Mabel og White Lion - er en af de hundrevis af danskere, der i dag bruger nogle timer på at ryste indsamlingsbøsserne på de danske valgsteder. Han er goodwill-ambassadør for ASF-Dansk Folkehjælp, der sammen med Ekstra Bladet, samler ind til at forsøde julen for nogle af de mere end 45.000 børn, der lever i fattigdom i Danmark.

Næsten to millioner sidste år
Indsamlingen i dag er kun et lille startskud på årets juleindsamling, som begynder d. 29 november. Sidste år blev der samlet mere end 1.5 million kroner ind, og 1500 familier fik julehjælp i form af gavekort til legetøj, sportsudstyr og madvarer.

- Hvis et barn oplever en jul, der går i vasken, så er det noget man huske resten af livet. Og det ef skønt, at se, at folk gerne vil give penge til sagen, siger Mike Tramp, der også tager raslebøssen med til sin koncert i Pumpehuset senere på måneden.

1 af 2 
2 af 2 Mike Tramp samler ind til fattige danske børns jul. (Foto: ASF-Dansk Folkehjælp)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere