Obama: Ingen bindende aftaler i København

Klimatopmødet i København er på vej ned, før det overhovedet er igang. Det er ikke muligt at lave juridisk bindende klimaaftaler inden mødet, siger Præsident Obama.

Lars Løkke Rasmussen holdt i går møde i Singapore sammen med 19 andre ledere, her blandt andet Obama og Kinas præsident, Hu Jintao.
Obamas melding fra mødet er ifølge flere engelske medier, heriblandt The Guardian, at løbet er kørt i forhold til at lave en juridisk bindende klima-aftale ved det højt profilerede topmøde i København til december. Det kan man simpelthen ikke nå.

Udsat til 2010
Obama opfordrede til at udsætte en bindende aftale til 2010. På mødet i Singapore ville man nu gøre klima-topmødet til et blandt flere led i en række fremadskridende forpligtigelser. Hermed har klimaministeriet med Connie Hedegaard i spidsen, måtte skrue gevaldigt ned for ambitionerne.
Alle beslutninger om f.eks fremtidige mål for CO2-udledning vil, hvis Obama holder fast i sit standpunkt, blive udsat til næste år.

Politiske signaler
Istedet skal klimatopmødet nå frem til 'en stærk udmelding omkring vore hensigter'.
'Alle var enige om, at det var urealistisk at forvente en fuld, internationalt bindende aftale, der skulle forhandles her og nu, når topmødet starter om 22 dage, siger Michael Froman, Amerikansk rådgiver i økonomiske spørgsmål.

Tror du klimatopmødet i København kommer til at give mere end varm luft som resultat? Får vi en bindende aftale?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere