Bilister i oprør mod Skatte-Jensen

Skandalelov kan vælte skatteministeren:- Vi fylder hans kontor med lortefiltre, truer medlemmer af nationen! 300.000 rasende bilister tvinges til at påmontere ubrugelige filtre for 350 millioner

-Skrot de partikelfiltre eller du bliver selv skrottet, siger vrede bilister til regeringens duks, skattenminister Kristian Jensen. Foto: Jesper Stormly.
-Skrot de partikelfiltre eller du bliver selv skrottet, siger vrede bilister til regeringens duks, skattenminister Kristian Jensen. Foto: Jesper Stormly.

En vaskeægte skandale kan vælte regeringens duks, skatteminister Kristian Jensen
-Vi håber Ekstra Bladet vil følge op på den idiotiske lov om ubrugelige partikelfiltre og afgiften, der klædt i grønt, tilsyneladende slipper gennem skattestoppet!
Johnny B. 'Goode' Rasmussen og Georgi 'Djorz' Mitchew fra nationen! er som titusinder af danske bilister godt sure på skatteminister Kristian Jensen, der fra nytår vil påtvinge filtre på 200.000 privatbiler og 100.000 varevogne, som kører på diesel. Det koster mellem 5000 kroner og 12.000 kroner at montere filtret, der nu har vist sig ubrugeligt.

Skrot de filtre
De er derfor glade for en helt kontant støtte fra Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, der kræver at regeringen siger farvel til 350 millioner kroner i afgifter næste år fra partikelfiltre, som 300.000 danske dieselbiler skal montere inden nytår.
-Da filtrene ikke virker ifølge undersøgelser fra Tyskland og Schweiz, må regeringen skrotte filtrene som er led i skattereformen, siger Anders Samuelsen.

Koster op mod 12.000 kr.
- Hvorfor skal man påtvinge bilisterne det, når der - siden vi lavede aftalen - er kommet ny viden frem om, at det kun har en meget marginal effekt? Undersøgelser viser, at det i værste fald har en meget negativ miljøeffekt at påmontere partikelfiltre.
Filtrene skal sættes på 200.000 privatbiler og 100.000 varevogne, som kører på diesel. Det koster mellem 5000 kroner og 12.000 kroner at montere filtret, siger Anders Samuelsen.
Johnny B. 'Goode' Rasmussen og Georgi 'Djorz' minder om dengang vrede bilister dængede justitsminister Hans Erling Hækkerups forhave og kontor til med brugte stænklapper.

Dyrt og virkningsløst
-Hækkerup havde i 1964 indført lov om tvungen brug af stænklapper på biler. En lov, der desværre ikke var gennemtænkt. Resultatet var både dyrt, upraktisk og virkningsløst. Det viste sig oven i købet, at lapperne faktisk virkede modsat hensigten.
-Sagen kostede den ellers dygtige Hans Hækkerup justitsministertaburetten, og samme skæbne truer nu skatteministeren, mener Johnny og Georgi.

Fyld ministerens bord
-Det er ikke svært at se lighedspunkterne mellem stænklapper og partikelfiltre, siger de. Og det er heller ikke svært at forestille sig vrede bilister returnere virkningsløse partikelfiltre til Kristian Jensens kontor eller forhave. Enten fordi filtret har givet dårligere diesel økonomi og ekstra årlige omkostninger.
Eller- tør vi tænke tanken - fordi der ligefrem er kommet et forbud mod partikelfiltre!

Hele molevitten
-Dels fordi man har fået bekræftet, at filtrene har tendens til med jævne mellemrum at tømme hele molevitten af opsamlede partikler ud gennem udstødningen, dels fordi man har set eksempler på at filtret stoppes til og motoren ødelægges hos biler med et kørselsmønster med mange korte ture, dels fordi det har vist sig, at filtrets levetid er kortere end antaget og altså skal udskiftes hurtigere.
For slet ikke at tale om, at man har konstateret, at filtrene medfører udledning af den sundhedsskadelige NO2 udstødningsgas, der er kendt for at give luftvejslidelser og som især rammer astmatikere.
-Hvis Skatte-Kristian ikke stopper den lov, så fylder vi hele hans kontor med de lorte-filtre, konkludrer Knud B. Og gør han ikke noget, så kan han godt skride.

Skatteminister Kristian Jensen er kommet i skudlinjen fra 300.000 danske bilister, der hver må bruge en mindre formue på helt ubrugelige partikelfilte, der dog varmer statskassen med 350 millioner krisekroner

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere