Hvorfor jager de præster i Nordvest?

For en måned siden, var det præsten i Tingbjerg, der måtte flytte på grund af indbrud og trusler - nu er det Asser Skude, der flygter på grund af chikane.

Asser Skude begraver en hjemløs i Frue Kirke. Nu er han selv hjemløs. (Foto: Benjamin Kürstein)
Asser Skude begraver en hjemløs i Frue Kirke. Nu er han selv hjemløs. (Foto: Benjamin Kürstein)

- Det er ikke særlig morsomt at høre bilalarmen og endnu engang vide, at nu er der sket noget igen. Mine ruder er blevet smadret, jeg har haft en bombe i haven, og nu er min bil blevet smadret for tredje gang, fortæller præsten og debatøren Asser Skude til DR Nyheder.

Asser Skude er dermed den anden præst, der i dette efterår siger farvel til sin bolig på grund af uro og ballade. Asser Skude er præst ved Kapernaumskirken, der ligger i Københavns Nordvest Kvarter på Frederiksundsvej. Nogle kilometer længere ude af samme vej ligger Tingbjerg Kirke, der i september måtte opleve at præsten gennem 17 år Ulrich Vogel, sygemeldte sig, da han også havde været udsat for indbrud og terror. Nogle havde skrevet DØ på hans hus.

Men er præster særligt udsatte, eller er præster særligt ømskindede?

- Det har endnu engang vist sig, at det er belastende at være borger her i området. Jeg gider ikke holde min kæft med det her, for jeg synes det er pisse-irriterende at få smadret sine ting, siger sognepræst Asser Skude.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere