Norge skovler penge ind på H1N1-vaccine

Norge har købt ni millioner doser influenza-vaccine - og tilbyder at stikke alle borgere. Samtidig ejer Norge aktier i vaccinefabrikken.

GlaxoSmithKline tjener styrtende med penge på PANDEMRIX, svieninfluenza-vaccinen, som hele verden taler om.

Pandemrix er den vaccine, som Danmark, Sverige og Norge har købt, og nu afslører den norske avis VG, at Norge - som er gået længst med at tilbyde vaccine til befolkningen - ejede aktier i firmaet for 8.5 milliarder NKR ved udgangen af 2008.

Jo mere vaccine, der bliver solgt, jo flere penge tjener Norge altså. VG skriver, at Glaxos kursstigning foreløbig er på cirka 7 procent, eller mere end en halv milliard norske kroner.

Norske børsanalytikere mener dog, at den norske stat samlet vil tjene mellem 2,9 og 4,2 milliarder kroner i år på deres beholdning af aktier i medicinalfirmaer, der tjener penge på influenzaepidemien. Den norske stat ejer nemlig også aktier i fem andre firmaer, der producerer vaccine og medicin mod svineinfluenza.

Flertal vil ikke vaccinere børn
På nationen! mener et flertal på 57 procent, at Danmark bør gøre som Norge, og tilbyde vaccine til alle børn. Men et andet flertal på 57 procent siger samtidig, at de vil sige nej til at lade deres børn blive vaccineret, hvis myndighederne giver dem muligheden.

Læs også Min Sag: Stop influenza-hysteriet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere