Finanskrise - så stjæler jeg da bare

Butikstyve vil have luksus: tømmer butikkerne for 1,4 milliarder - det højeste niveau i fem år

Stjæler du mere, når der finanskrise? (Modelfoto: Andreas Szlavik)
Stjæler du mere, når der finanskrise? (Modelfoto: Andreas Szlavik)

Når krisen kradser har mange danskere ikke råd til at opretholde den sædvanlige standard. Men hvad gør man, hvis man ikke har råd til den lækre bluse, den dyre creme eller parfume eller den nyeste pc-spil?

Nogle - snarere sagt ret mange tusinde danskere - tager chancen. De stjæler. Og det er ikke småpenge vi taler om. Indenfor det seneste år er tyverier fra danske butikker steget mærkbart til 1,4 milliarder kr. ! - det højeste tal i fem år.

Færre penge, men luksus
- Alt yder på, at det er recessionen, som har øget antallet af tyverier fra butikkerne, siger direktør Allan Mortensen, direktør for sikkerhedsvirksomheden Checkpoint i dag til Jyllands Posten

Det er især butikstyverierne, som er taget til efter at finanskrisen har fået både verdensøkonomien og den danske økonomi til at tabe pusten. Stigende arbejdsløshed, færre penge til forbrug og usikkerhed om fremtiden får flere til at fjerne ting fra hylderne.
- Lysten til dyre mærkevarer bliver ikke mindre, men når evnen til at betale svigter, vælger nogle at stjæle varerne, konstaterer Allan Mortensen.

Alvorlige konsekvenser
Og det sker selv om det kan få meget alvorlige konsekvenser for tyvene. Ikke alene bøder og fængsel, men måske allerværst en plettet straffeattest, der kan koste jobbet, og mulighed for fremtidens drømmejob, og offentlig ansættelse.

Big Brother ser dig
Og faren for at blive afsløret bliver større og større. Detailhandelen er blevet bedre til at sikre sig. Således har alene sikkerhedsfirmaet Checkpoint leveret 13.000 videokameraer til branchen.

Der forsvinder sammenlagt varer og produkter fra detailhandelen for godt 2,9 milliarder. Knap 30 procent er fra medarbejdere, der stjæler fra arbejdspladsen. Resten skyldes svind og uærlige leverandører.

Hvordan tror du man kan komme butikstyvene til livs ?

Mærkevaretøj, kosmetik, pc-spil audio og videoprodukter er blandt de mest populære varer hos tyvene0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere