Rohde i krig med Klima-Connie

Fremtrædende venstrefolk blæser op til kamp: Kræver Bertel Haarder som ny kommissær i stedet for Connie Hedegaard

Jens Rohde - i krig med Connie Hedegaard. Foto: OLe Steen
Jens Rohde - i krig med Connie Hedegaard. Foto: OLe Steen

Her gik vi lige og troede, at det konservative stjerneskud Connie Hedegaard, var stensikker som regeringens nye danske EU-kommissær. Den politisk korrekte, helt rigtige, højprofilerede topkandidat som klimakommisær, og så kvinde.

Men ak nej, hvis det står til en række fremtrædende Venstrefolk med Jens Rohde i spidsen, som nu kommer malurt i klimabægeret. De opfordrer i dag i Jyllands Posten statsminister Lars Løkke Rasmussen til i stedet at udpege venstremanden, undervisningsminister Bertel Haarder til ny EU-kommissær.

Opfordringen kommer i et debatoplæg Rohde har skrevet sammen med to andre medlemmer af Europa Parlamentet, Morten Løkkegaard og Anne E. Jensen.

Rejsende i varm luft
- Jeg har intet ondt eller dårligt at sige om Connie Hedegaard, siger Jens Rohde, der dog mener at statsministeren tjener den liberale sag bedre ved at udnævne en liberal kommissær.

Jens Rohde mener, at Bertel Haarder vil kunne få posten som forskningskommissær, en post, der reel og økonomisk vil være en langt tungere post en klimakommissæren.

- Klimakommissæren risikerer, at blive en post for en kommissær, der skal være rejsende i varm luft, konkluderer en bidsk Rohde.

Det vides ikke om forslaget fra Rohde og Co er led i en større strategisk plan, men der er næppe tvivl om, at forslaget ikke kommer bag på Lars Løkke, der formentlig har fået det forelagt, før det blev publiceret.

Op til mig og Løkke
Bertel Haarder er glad for forslaget, men har ellers ingen kommentarer. Lene Espersen, der sammen statsminister Lars Løkke Rasmussen skal udpege den nye kommissær, vil ikke kommentere indlægget.

- Det er noget, statsministeren og jeg finder ud af, siger hun til bladet.

Connie Hedegaard som klimakommissær eller Bertel Haarder som forskningskommissær ?

Hvem vil blive den bedste EU-kommissær?

Skal det igen for - tredje gang - være en kvindelig kommissær efter Ritt Bjerregaard og Mariann Fischer Boel

1 af 2 Klima-Connie en bedre komissær end Bertel Haarder ? Foto: Jesper Stormly
2 af 2 Jens Rohde - i krig med Connie Hedegaard. Foto: OLe Steen
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere