Straffes for at løslade 3-dobbelt morder?

Chefredaktør Poul Madsens krav om en undersøgelse af Lisbet-sagen bakkes op af nationen! Over 80 procent vil have undersøgt hvordan en dobbeltmorder blev sat fri, så han kunne myrde igen. 42 procent vil have de ansvarlige anklaget for embeds-svigt.

Chefredaktør Poul Madsen: Tag ansvar for Lisbet!
Chefredaktør Poul Madsen: Tag ansvar for Lisbet!

Nationen! bakker chefredaktør Poul Madsen op i, at der skal laves en undersøgelse af Lisbet-sagen. Lisbet Nielsen blev kvalt af sin kæreste Bjarne Østergaard Madsen, der senere begik selvmord. Bjarne havde tidligere kvalt to kvinder, men blev løsladt efter at have udstået sin straf, hvorefter alle, politi og retspsykiatri glemmer alt om hans farlighed. Og ignorerer, at Bjarne er tæt på at kvæle en tredie kvinde. Det rubriceres som 'husspektakler'.

Livstid
'For mig at se er løsningen på disse syge serie-mordere ganske enkel. Anden gang de slår ihjel spærres de inde for livstid og kommer først ud igen i en kiste. Det er sgu vigtigere at beskytte resten af samfundet fra dem, end at tage overdreven hensyn til et enkelt individ', skriver nationen!-medlem Jens O i en kommentar til Poul Madsens leder - 'Vi anklager: Hvorfor var der ingen, der advarede Lisbet?

Offeret eller morderen?
'Vi tager åbenbart mere hensyn til en seriemorder end hans potentielle ofre. I respekt for Lisbet må vi kræve en tilbundsgående, uvildig undersøgelse af systemets svigt, skriver Poul Madsen blandt andet.
Bjørn Ha. fra nationen! er enig og uddyber med andre situationer:
'Hvorfor står folk og ser på en bliver smadret, eller voldtaget, uden at gøre noget? I sagen om Lisbet, må nogen sidde med en dårlig smag i munden. Men det får man som bekendt ikke folk til at indrømme. Man græmmes', skriver han i en kommentar.

Ekstra Bladets dobbeltmoral?
Men Nationen! er også ude med riven efter Ekstra Bladet:
'Da DF begyndte at tale om at hvis der flyttede en tidligere straffet pædofil ind i et nabolag, så skulle alle advares mod denne, stod EB klar som den største tude-kælling for at forsvare disse forbrydere...Nu er det så igen EB der står klar som den største tude-kælling, for at befolkningen skal advares mod forbrydere..Men man har selvfølgelig en holdning til man får en ny!!', skriver Søren Ha.

Skulle ikke være sluppet løs
Jakob L. tager fat på problemets kerne:
'Problemet er ikke at Lisbeth ikke blev advaret. Problemet er i al sin enkelhed at en dobbelt-morder blev sluppet løs', skriver han.
Bjarnes familie, der ikke mente det var deres pligt at advare Lisbet mod Bjarne, må også stå for skud i debatten.
'Jeg er helt enig i at den familie i hvert fald ikke har udvist den mest hensynsfulde opførsel overfor de nye medlemmer af familien. Mildt sagt! Og deres argumenter var ligeledes helt til rotterne. Men jeg mener ikke at de er medskyldige, de har dog trods alt ret i at det ikke er deres skyld at drabet skete. Og det er såmænd ikke sikkert at deres advarsel havde reddet nogen som helst', skriver Dennis G.

Offer eller drabsmand?
'Intet nyt heri. Siden hvornår er det ofret som er taget hensyn til? I Danmark bliver forbryderne skånet ja nærmest hyldet, man skulle jo nødig trampe på deres integritet!', skriver en harmdirrende Anita A, der slutter med et: Så betaler forbrydelse sig?
'Jeg tror ikke, det er nødvendigt at ændre loven. På papiret er den god nok. Her står intet om, at myndighederne ikke må dele deres viden om en psykisk syg seriemorder med hinanden eller advare. Men hvad er papiret værd, når ingen tager ansvar for det, der står? I respekt for Lisbet må vi kræve en tilbundsgående, uvildig undersøgelse af systemets svigt. Og den undersøgelse kan socialministeren passende sætte i gang. Hurtigt.', skriver Poul Madsen i sin leder, som han uddyber i videoklippet herover.

Har systemet svigtet Lisbet? Og hvad skulle man have gjort anderledes?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere