Sæt valgretsalderen op til 22

Ny kampagne skal få de unge til stemme, ved at kræve valgretsalderen sat op. Hvor gammel synes du man skal være for at stemme?

Karen Ø.D.I.Pus(Mia Lyhne) vil have valgretsalderen sat op til 22
Karen Ø.D.I.Pus(Mia Lyhne) vil have valgretsalderen sat op til 22

På websitet fornuftensstemme.dk kan man møde en række personer, der alle sammen har gode argumenter for at valgretsalderen skal sættes op til 22 år.

De vil kun læse om sig selv
'Så længe de unge hellere vil sidde klistret til World of Warcraft, Counterstrike eller læse om sig selv og hinanden på Facebook, skal de ikke have adgang til stemmeboksene. Derfor er bevægelsen ”Fornuftens Stemme” blevet stiftet', lyder det blandt andet på sitet, der også har en række videoer som den herunder:
<br /><i>Britta Lebensmüde, Gymnasielærer</i></p><p><b>Engang skulle man være 30 år</b><br /> Helt frem til 1915 var valgretsalderen i Danmark på 30 år! I 1971 er den nede på 21 og først i 1978 når vi frem til de 18 år, der er nu. <br /><a href="http://www.duf.dk/forside/nyheder/enkeltvisning/article/valgretsalderen-ligger-ikke-fast-for-tid-og-evighed/">Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF</a>, arbejder aktivt for at få den ned på 16 år, og har blandt andet få gennemført prøvevalg for 16-årige i flere kommuner i år.</p><p><b>Kampagne fra Danske Regioner</b><br /> Kampagnen for at få sat valgretsalderen op til 22, er sat igang af Danske Regioner og formålet er, med et smil på læben, at få de unge til at stemme til regionsrådsvalget den 17. november 2009, som det lyder i pressematerialet. Der gives også gode råd til at holde de unge hjemme fra valghandlingerne på, som f.eks at give sin teenager stuearrest d. 17. november, låse dem inde i kælderen eller bestikke dem med en koncertbillet, bare de ikke stemmer. <br /><iframe src="http://front.xstream.dk/eb/customers/eb/mediamaker_player.php?id=23839&amp;community=1&amp;width_player=294" width="294" height="246" frameborder="no" border="0" framespacing="0" marginheight="0" marginwidth="0" vspace="0" hspace="0" scrolling="no" /><br /><i>Karen Ø.Di.Pus, Psykolog i Mia Lyhnes skikkelse</i><br /><br /><b>De vil ikke stemme</b><br /> Men den sjove kampagne bygger på en alvorlige fakta: <br />42 % af de unge i region Sjælland mellem 18 og 22 gider ikke stemme til regionsrådsvalget. I hovedstadsområdet er kun 7 procent af gruppen klar over, at der er regionsvalg. Overhovedet.</p><p><b>Er de modne nok?</b><br /> Så måske har den ironisk mente kampagne ret? Skal valgretsalderen sættes op, så de unge kan nå at blive modne nok? Eller skal den tværtimod sættes ned til 16 år, som DUF mener? <br /><br /><b>Hvad synes du?</b></p>

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere