Har soldater ytringsfrihed, Løkke?

Hold kæft, I går Talibans ærinde: statsminister, udenrigsminister og forsvarsminister i barsk ordkrig med krigstrætte soldater

Hvor mange danskere skal dø i Afghanistan for en mission, som færre og færfre tror på ? Polfoto
Hvor mange danskere skal dø i Afghanistan for en mission, som færre og færfre tror på ? Polfoto

De kæmper med livet som indsats for ytringsfrihed og demokrati, men bliver nu bedt om at holde kæft.

De danske soldater, der åbenlyst og helt sensationelt har tilkendegivet, at de har fået nok af krigen i Afghanistan, og derfor kræver en exit-plan, bliver nu fra både statsminister, udenrigsminister, forsvarsminister og topofficerer bedt om at stoppe deres åbenlyse kritik af missionen.

Regeringen rystet
En tilsyneladende rystet statsminister Lars Løkke Rasmussen og en lige så vred forsvarsminister Søren Gade siger helt åbent til kritikerne :I går Talebans ærinde, hvilket oversat til mundret dansk er det samme som forræderi.

Udenrigsminister Per Stig Møller skruer også bissen på, og siger i dag til Jyllands-Posten , at 'det er direkte farligt for vores soldater'.

Livsfarlig åbenhed
- Det hjælper Taleban-militsen og bringer danske soldaters liv i fare, når soldaternes fagforeninger udtrykker tvivl om formålet med den danske mission i Afghanistan og kræver en exit-strategi, siger regeringen.

Statsminister, udenrigsminister og forsvarsminister er dybt fortørnet over, at soldaterne nu helt overrumplende åbent tilkendegiver, at de ikke længere kan se formålet med at risikere liv og lemmer for et gennemkorrupt svindelregime. Specielt har to talsmænd for soldaterne ophidset regeringen:

Meningsløs mission
Det er udtalelser fra formanden for godt 7.000 soldater, seniorsergent Jesper K. Hansen, der i går deltog i begravelsen af krigens 28. danske offer, 23-årig sergent Michael Ebert, som blev skudt i Afghanistan den 23. oktober. Jesper K. Hansen sagde i går

- Det største problem for mig er, at når jeg skal overbevise andre om, at missionen nytter og vil nævne nogle succeser i Afghanistan. kan jeg ikke nævne nogle succeser... Det er meningsløst, siger han at så mange unge sætter livet på spil for denne mission.

Som en hullet båd
Og så udtalelser fra formanden for officererne, kommandørkaptajn Bent Fabricius, der er helt på samme linie, og åbent kræver en klar strategi for, hvordan vi kommer ud::

- Afghanistan-missionen er som en hullet robåd, siger han, hvor vi kan blive ved med at øse og øse, og det er jo meningsløst med de døde og lemlæstede danske soldater.

- Jeg får sværere og sværere ved at forklare de pårørende, hvorfor deres sønner skulle ofre deres liv, siger han.

Farligt at tale om exit
Oberstløjtnant Frank Lissner, der var øverste chef for det danske hold, som vendte hjem fra Afghanistan i august, vender sig i dag i Jyllands-Posten stærkt mod udtalelserne fra de to soldaterformænd:

- Jeg synes formændene går Talebans ærinde ved at tale om exit-strategi. Jo mere vi taler om at trække os, des bedre kort giver vi modstandere. Selv om vi har ytringsfrihed bør man tænke over konsekvenserne, og hvad udtalelserne kan bruges til, siger han

Hele regeringens top med statsminister, udenrigsminister og forsvarsminister, er i samlet trop gået i meningskrig mod kritiske danske soldater: I går Talibans ærinde og bringer de udsendte soldaters liv i fare, siger regeringen

De danske tropper er officielt udsendt for at forsvare demokrati og ytringsfrihed, men hvor går grænsen for deres egen ytringsfrihed ?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere