Skal bomben blive i turbanen?

Chefredaktør Poul Madsen vil ikke trykke Muhammedtegningerne igen efter sidste uges terrortrusler mod Jyllands Posten. Reaktionerne fra nationen! var delte, fra 'fornuftigt' til 'et ynkeligt' forrædderi mod ytringsfriheden.

172 kommentarer blev det til ovenpå Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsens søndags-leder. En af dem lyder:
'Føj Poul Madsen! Nå du fik lige snakket med Flemming Rose i elevatoren og nu skal han og Jyllandsposten så svines til', skriver nationen!-medlem Henrik M. som en reaktion på: Skrot den åndsvage tegning!

Åndsvag tegning
- Westergaards tegning har alle dage været åndssvag og helt uden kunstnerisk betydning. Den er alene blevet taget alvorligt som symbol på, at man ikke kan true os til tavshed. Men den er ikke al den ballade værd nu. Vi har vist den, og vi har vist vi ikke er bange, skrev Poul Madsen blandt andet.
- Hvor langt ville vi i den oplyste del af verden være nået, hvis ikke vores forfædre havde haft modet til at udfordre kirkens og kongernes magt uden hensyn til, om f.eks. religiøse fanatikere måtte føle sig såret over kritik og satire?, skriver Henrik T. fra nationen!

Ytringsfrihed frem for alt
-Hvis en verdensreligion lader sig fornærme af nogle tegninger, så er det en latterlig og ussel religion, skriver Stig A og suppleres af Finn R. der skriver:
- Muhammedtegningerne skal da selvfølgelig trykkes igen og igen hver eneste gang nogen latterlige muslimer planlægger hævn over at disse uskyldige tegninger blev bragt i en avis i 2005. Ellers har vi jo reelt ikke ytringsfrihed, men lever og retter os efter muslimske værdier!
Poul Madsen svarer i lederen: 'Det er ikke en ordentlig sag at blive ved med at vise en åndssvag tegning, der fornærmer og håner store dele af Jordens befolkning. Hvem har glæde af det?'
I videoen herover uddyber han sit standpunkt.

Men hvad synes du? Burde samtlige aviser trykke Muhammed-tegningerne en gang til for at vise, at vi ikke er bange? Eller skal 'den åndsvage tegning' skrottes helt?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere