Irans gader i oprør - igen

Det var i juni måned Iran gled ud i glemselen. Efter 18 dages uroligheder i Teheran uden resultater for oppositionen, valgte det meste af verden at se væk og koncentrere sig om andre ting. I dag demonstreres der igen. I gaderne. Og på Twitter og YouTube.

Knippelsuppe, tåregas og anholdelser i gaderne. Sådan er det i Iran i disse timer, hvor store menneskemængder er på gaderne og nu igen har fanget mediernes bevågenhed, efter en en lang pause hvor kameraerne har været vendt andre steder hen.


Demonstranter får tæsk af sikkerhedsstyrker - angiveligt fra i dag...


Demonstranter tramper på billede af Khamenei


Moddemonstration
En statsstøttet, anti-amerikansk demonstration for at fejre 30-års dagen for besættelsen af USAs ambassade i Teheran, har udviklet sig til en stor mod-demonstration, hvor oppositionen er gået på gaden. Kun for endnu engang at blive mødt med knipler og tåregas.


Manden her foroven er angiveligt offer for knippelslag fra sikkerhedsstyrkerne og YouTube-videoen her er blot een af mange, der netop nu vælter ud fra Teheran.

Twitter-amok
På twitter er der igen gang i meldingerne fra Iranske studenter og ikke mindst fra vestlige sympatisører, der videresender meddelelser og billeder i et væk.
Du kan selv følge med her!
Som altid går der masser af rygter, der er svære af afvise eller bevise.

Nedas mor arresteret?
Et af de mere hårdnakkede rygter er, at moderen til den unge student Neda, der blev dræbt ved sommerens demonstrationer, skulle være arresteret. Neda, der blev skudt af sikkerhedsstyrker og døde for åbent kamera midt i Teheran, blev på rekordtid selve symbolet på oppositionens kamp mod styret. Efter hendes død blev hendes familie chikaneret af præsident Mahmoud Ahmadinejads sikkerhedsstyrker.
Rygtet om moderens arrestation støttes blandt andet af The Times.

Protester mod den øverste leder
Ayatollah Khamenei, den øverste religiøse leder, har hidtil ikke været inddraget i protesterne. I videoen herunder kalder demonstranterne ham for 'morder' mens de råber at hans 'tid som leder er slut'.


Man kan følge med LIVE på The Guardian - her

Ved du mere om hvad der foregår i Teheran nu? Mail os på nationen.tv@eb.dk

Tror du demonstrationerne i Iran vil have nogen effekt denne gang?

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Mellemøsten. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Teheran. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere