Hvad fanden laver vi i Afghanistan?

Vild diskussion på nationen!: En parodi at vi kæmper for demokrati

Krigen i Afghanistan fortsætter på 8. år, og demokratiet har spillet fallit. Skal Danmark trække sig ud ?Foto: AP
Krigen i Afghanistan fortsætter på 8. år, og demokratiet har spillet fallit. Skal Danmark trække sig ud ?Foto: AP

- Hvor mange unge danske soldater skal dø udover de 28, der allerede har ofret livet, og hvor mange milliarder skal kriseramte danske skatteydere fortsat poste ud i den blå luft, før vi trækker os ud af den meningsløse krig. Det er er jo en ren parodi at tale om, at vi kæmper for at skabe demokrati i Afghanistan. Man kan med rette spørge, hvad fanden laver vi der?

Sådan skriver Mark P. på nationen!, der er en af de mange nationen!-medlemmer, som er skuffet over den manglende demokratiske udvikling i Afghanistan efter den systematiske og omfattende valgsvindel og aflysningen af valget på lørdag.

Absurd krig
- Det er jo helt håbløst, at udsætte flere danskere for livsfare, og tragisk for de mange soldater, som allerede har mistet livet i en så absurd krig, skriver han.

Præsident Karzai er nu kåret af sine egne valgstyre-svindlere. Dermed har Afghanistan opfundet en helt ny form for vælgerfrit demokrati. I stedet for fængsel for valgsvindel scorer Karzais regimer formuer via korruption.

- Jeg synes de danske tropper i morgen skal pakke sammen, og tage hjem, og lade afghanerne selv bestemme, hvad de vil gøre med deres korrupte præsident og hans følge, mener Peter J.

Vor tids Vietnam-krig
- Krigen i Afghanistan er blevet vor tids Vietnam-krig. Lighedspunkterne mellem de to krige er utallige, bortset fra en ting. Danmark ikke havde tropper med til at hjælpe vores amerikanske allierede med at tabe en håbløs konflikt.

Argumentet om, at vi er der for at sikre terroristbekæmpelse kan vi vist godt glemme. Om så vi eliminerede hele Afghanistan i morgen med en atombombe ville der stadigvæk være en milliard muslimer tilbage til at fortsætte den hellige krige mod den vestlige kultur.

Stakkels afghanere
- Jeg siger bare - stakkels afghanske folk, som i sidste ende betaler den højeste pris i denne svinske krig, skriver Michael O.:
- USAs våbenindustri er de eneste vindere i denne tåbelige krig. De holder det hele i gang med et hyklerisk alibi og spin om terrorbekæmpelse og kamp for demokratiet. Føj for den lede.

Otte års forgæves krig
- Vi er reelt ikke nået et skridt videre efter otte års krig, og jeg tror heller ikke vi kommer videre, skriver Marianne H., der mener, at Danmark lige så godt kan trække sig ud med det samme. Nu har Anders Fogh fået sit topjob i NATO, så hvad laver vi der, spørger hun polemisk.

-Vi må ud af den dødsspiral, og har slet ikke lyst til at lege med i den sump. Vi kan aldrig vinde en krig, hvor der ikke på stedet er en massiv folkelig opbakning. Og det uanset om USA styrker deres indsats med 40.000 nye soldater.

Efter et korrupt svindelvalg har Vesten opgivet indførelse af demokrati i Afghanistan

Netop demokrati har været et af de væsentligste argumenter for den danske tilstedeværelse

Skal Danmark trække sig ud med det samme ? Det foreslår flere nationen!-medlemmer

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere