Asylcenter udvider - nabo protesterer

Dansk Folkeparti i Dragør opfordrer partierne i byrådet til at stoppe enhver tale om at udvide asylcentret i Kongelunden

Morten Dreyer.
Morten Dreyer.

Dansk Folkepartis lokale kandidat er i oprør, og det er - skal man tro partiet - naboerne i de huse, der ligger tæt på Asylcenter Kongelunden også. Det handler om et udvidelse af asylcentret med 24 nye pavillioner, og om kommunens hurtige måde, at sagsbehandle på. Morten Dreyer fra DF skriver i dag til nationen!:

- Dansk Røde Kors har den 13. oktober ansøgt Dragør Kommune om accept af byggeriet af 24 nye pavillioner i lejren.
- Dragør reagerede meget hurtigt og allerede en uge efter sendte man høringsbreve ud til naboerne med den kortest mulige tid til et svar.
- Borgmester Allan Holst, socialdemokraterne, kan ikke se noget problem i hastigheden, men hævder, at der er tale om en ganske almindelig administrativ procedure. Bare en uge tog overvejelserne.

Borgerne er utrygge
Ifølge Morten Dreyer er der to problemer ved at udvide Kongelunden Asylcenter:

- På den ene side er der tale om en overtrædelse af forbud om at bygge i Landzone og dertil reglen om byggeri indenfor Skovbyggelinien, som er på 300 meter.

- På den anden side er beboernes frygt for ekstra kriminalitet udgående fra lejren. I nabolaget er der ingen boliger, som er gået ramt forbi indenfor det sidste år. Alle huse har haft besøg af indbrudstyve fra lejren. Der er endog et hus, som er ramt 4 gange på et år.

Men hvad mener du? Skal Røde Kors have lov til at udvide et asylcenter, eller bør kommunen lytte mere borgernes bekymringer?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere