Unge snyder sig fra værnepligten

Det er ikke alle unge knægte, der har lyst til at lege soldat, men værnepligten er ikke noget problem for dem. De snyder bare.

BS har aftjent sin værnepligt og kunne næppe finde på at snyde. (Foto Claus Bonnerup)
BS har aftjent sin værnepligt og kunne næppe finde på at snyde. (Foto Claus Bonnerup)

Rygproblemer og dårligt syn. Undskyldningerne er mange, når hver syvende unge mand, forsøger at snyde, for at blive erklæret uegnet til militæret og dermed undgå værnepligten.

Det viser en undersøgelse foretaget af 24timer blandt 1.286 elever på landets ungdomsuddannelser. Samme undersøgelse viser, at over 40 procent af alle unge, der endnu ikke er blevet indkaldt til Forsvarets Dag, er villige til at snyde for at slippe for værnepligten.

Forsvarets dag er en session, hvor drenge, der er fyldt 18 år, skal igennem en intelligenstest, en undersøgelse af syn og hørelse samt en lægeundersøgelse.

De, der erklæredes egnede, skal trække et nummer. Numre under 4.000 skal aftjene værnepligt. Numre mellem 4.000 og 7.000 skal måske, mens numre over 7000 slipper.

Danmark er blot et af seks NATO-lande, der stadig har værnepligt, og en rapport lavet af Dansk Institut for militære studier viser, at netop problemer med snyd er en af årsagerne til, at langt de fleste NATO-lande har afskaffet værnepligten, skriver 24timer.

Synes du, at værnepligten bør afskaffes?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere