Flertal: Afskaf værnepligten

Den er for dyr, og tvang nytter ikke. nationen! diskuterer afskaffelse af værnepligten.

Unge drenge skal ikke tvinges i hæren, mener nationen!-medlemmer. (Foto Peter Hove Olesen)
Unge drenge skal ikke tvinges i hæren, mener nationen!-medlemmer. (Foto Peter Hove Olesen)

I en afstemning på eb.dk mener 55 procent, at værnepligten bør afskaffes.

- Væk med værnepligten. Det vil spare DK en masse penge, plus at forsvaret ville tiltrække rekrutter, der rent faktisk gider det, de laver. Kan kun se fordele i en afskaffelse, skriver Michael J. og bakkes op af Casper H.

- Vi tvinger heller ikke alle dompapperne til at tage en ordentlig uddannelse, hvorfor skal vi så tvinges til fordummende og gammeldags soldatarbejde? Lad dem, der vil være soldater være soldater, og lad os andre være i fred. Jeg respekterer utrolig meget de frivillige, der melder sig til udenlandske missioner, og jeg synes netop, det er sådan millitæret bør være. Verden har ændret sig. Vi har ikke længere brug for at 'alle' mænd kan bære våben, hvis en fjendtlig magt skulle finde på at angribe, og der er aldrig kommet noget godt ud af at tvinge folk til at opføre sig som aber, skriver han.

Kæft, trit og retning efterlyses
De unge har godt af at komme i militæret, mener nationen!-medlem Carsten T.

- Afskaffes? Nej da Tværtimod burde man i højere grad benytte sig af Militærets hårde disciplin, til at opdrage lidt på utilpassede unge. Og ja, jeg er godt klar over, at man ikke lige skal stikke dem en M95 med det samme, men det er disciplinen og kæft, trit og retning, som jeg efterlyser. Hvis man forstår at bruge militæret rigtigt, så er det faktisk en ret god tid, hvor man finder ud af mange ting om sig selv. Og selv om man er modstander af krig, så kan man godt være realistisk, skriver han, og Martin S. er enig.

- Ville sgu heller ikke have undværet mine 10 måneder i kamptropperne i Næstved. Det var der mange unge drenge nu om dage, der ville have godt af at prøve, at lære at det ikke nødvendigvis er dem, der bestemmer hele tiden. At gøre som der bliver sagt og ha lidt diciplin i det hele taget.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere