Jeg holder af efteråret

Efteråret byder på så mange smukke ting, og det er synd, hvis vi ikke ser dem, bare fordi vi får lidt slagregn i øjnene

Vicki Berlin. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Vicki Berlin. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

NÅR DAGENE BLIVER kortere og mørkere, så bliver der langet enorme mængder af vitaminer og Enaxin over disken i Matas. Jeg hører konstant folk sukke efter sol og sommer, og flere af mine venner bestiller rejser til udlandet for at komme væk fra Danmark.

Men jeg elsker efteråret! Jeg er vild med farverne, stemningen og alle de højtider, der følger med. Jeg synes, det er skønt at pakke sig ind i store frakker og trøjer og et kæmpe halstørklæde og så ud i det kolde vejr og blive helt rød i kinderne.

JEG HAR ALTID SYNTES, at hver årstid har sin charme, men især efteråret holder jeg meget af.

Jeg kan da også godt lide sommer, men sommeren lægger altid et vist pres på mig. Man skal være lækker i badetøj, og så skal man konstant være overskudsagtig på den lidt nomadeagtige måde og slæbe sprøde salater og frugt i både frem og tilbage mellem de diverse parker og strande.

Man skal hele tiden være ude i det gode vejr, for det er da synd at sidde indenfor. Og hvis jeg så gør det, så sidder jeg konstant med dårlig samvittighed, for man ved jo aldrig, hvornår det er slut med sol. Så den skal da nydes, også det er bare frem med Tupperwaren.

Men jeg elsker bare at være inde. Jeg elsker at se fjernsyn med tæppe over benene og uldsutter på, mens der damper en kop varm tempel-te ved siden af mig, og regnen siler ned over vinduerne.

Jeg elsker, at det er okay, at jeg sidder i min sofa og ikke behøver at have dårlig samvittighed over, at jeg ikke står og pakker madkurv, og at jeg kan læse en bog uden at få krampe i armene, fordi jeg ikke absolut skal ligge på ryggen, så jeg kan få sol på mavsen.

Jeg bliver hurtigt træt af at smøre mig ind i solcreme, og så er jeg panisk angst for hvepse og hader at spise udenfor, hvor de ondskabsfulde bæster sværmer truende om min mad, mens jeg hysterisk render indenfor og derefter kan stå og sende fingerkys til min grillbøf gennem ruden.

MEN INGEN FLYVENDE stikdyr rører mig om efteråret, og min mad kan jeg have i fred. Og hvilken mad – for om efteråret vælter det op af jorden med rodfrugter, og endelig er det igen okay at spise tung mad, som ingen gider servere, når det er varmt, for da er der nogle, der har besluttet, at man ikke har appetit.

Det har nu aldrig stoppet mig, jeg er lige sulten, uanset om solen skinner eller ej. Og nu kan jeg nyde min mad i varmen fra min radiator.

MISFORSTÅ MIG IKKE – jeg har da også klemt et bandeord ud mellem sidebenene, når jeg skal til fest og har stået og forkælet parykken med fladjern og hårprodukter, og så pisser det ned udenfor. Men så er det jo godt, man har en paraply og en busplan, eller man kan hive op i spenderbukserne og kaste lidt mønt efter en taxa.

For efteråret byder på så mange smukke ting, og det er synd, hvis vi ikke ser dem, bare fordi vi får lidt slagregn i øjnene.

Nyd dog hyggen, farverne, maden og den indre varme – solen skal nok komme tilbage, og der er så mange gode ting, man kan gøre i mørket.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere