Er Red Barnets julekort svindel?

Red Barnets julekort støtter ikke kun fattige børn. 90 procent af indtægterne går til reklamefirma, administration og omkostninger.

'Så kort kan det siges. Svindel og humbug. Det har ikke en dyt med hjælp at gøre at bruge 90% på administration, udgifter og omkostninger', skriver en harm Carsten M.

Det er salget af Red Barnets julekort til fordel for fattige børn, han er forarget over. Julekortene koster 25 kroner, men kun 2,59 kroner går reelt til fattige børn. De resterende 22,41 kroner indkasserer Dansk Reklameagentur i Valby, som står for alt det praktiske omkring kortsalget. Det eneste Red Barnet gør, er at lægge nævn til.

Derfor kan man ikke klandre Red Barnet for de store beløb til administration, skriver Erik A.

'Dansk Reklameagentur i Valby er de skyldige i denne artikkel. De beholder pengene selv istedet for at sende pengene til Red Barnet. Red Barnets administrations beløb er på maks 7%, som er ganske lavt.'

Og i følge Svend L. er Red Barnet ikke det sorte får.

'Jeg er bange for at flere af de store hjælpeorganisationer som Red Barnet, Røde Kors, Kræftens Bekæmpelse har et overforbrug til administration, kæmpelønninger og unødvendigt mange ansatte,' skriver Svend L.

Det kan være svært at vide, hvad pengene går til, når man putter mønter i nødhjælpsorganisationernes raslebøtter.

'Derfor giver jeg aldrig en krone til det svindel. De skulle skamme sig,' skriver Kim B.

Er du holdt op med at give penge til nødhjælpsorganisationer, fordi pengene går til administration?