Annonce:
Annonce:

Simon Emil anklages for kronikfusk

I går havde Simon Emil Ammitzbøll en kronik i Politiken om bandekrigen. Men halvdelen af teksten og alle ideerne er mine, siger Mohammed Rafiq.

Simon Emil Ammitzbøll skrev en kronik om bandekrigen sammen med Mohammad Rafiq - men da den blev trykt, stod han som eneforfatter. Foto: Finn Frandsen)
Simon Emil Ammitzbøll skrev en kronik om bandekrigen sammen med Mohammad Rafiq - men da den blev trykt, stod han som eneforfatter. Foto: Finn Frandsen)
Annonce:
Følg nationen!

I august måned samarbejdede Simon Emil Ammitzbøll, politisk ordfører for Liberal Alliance og Mohammad Rafiq, forfatter og integrationskonsulent, om et udkast til en fælles kronik om bandekrigen.

Overskriften var 'Sådan stopper vi bandekrigen' og i en mail-korrespondence mellem de to forfattere, som nationen! er i besiddelse af, kan man se, at de har problemer med at få teksten afsat til en avis.

Se om vægtningen er rigtig
- Kære Rafiq. Undskyld ventetiden igen - men det viste sig, at kronikudkastet var alt for lille til Politiken og alt for stort til alle andre aviser, skriver Simon således til Mohammed Rafiq d. 1. august, og beder ham om at godkende nogle ændringer, der skal få teksten til at passe til Berlingske Tidende:
- Prøv lige at se på det, om det er den rigtige vægtning, fortsætter Simon til sin forfattermakker, om kronikken, der på dette tidspunkt indeholder 5. forslag:

Annonce:


Mohammad Rafiq

Rafiq og Ammitzbølls fem forslag (1. august)
1. For det første vil vi gøre det sværere for banderne at rekruttere nye medlemmer: Vi vil sænke den kriminelle lavalder til 12 år og øge den sociale indsats for kriminelle unge.

2. For det andet vil vi sørge for en bedre resocialisering, så bandemedlemmerne får mulighed for at lægge deres liv om, efter de har afsonet deres straf.

3. For det tredje vil vi legalisere hash og dermed fjerne et af de vigtigste kriminelle markeder.

4. For det fjerde vil vi frigøre ressourcer hos politiet, så der bliver flere betjente til at bekæmpe banderne.

5. For det femte vil vi straffe grov kriminalitet hårdere.

Annonce:

Siden har Mohammad Rafiq ikke hørt mere til kronikken, så stor var hans forbavselse, da han i går opdagede at teksten - i en udvidet version - blev bragt som kronik i Politiken. Og at den eneste forfatter er.........Simon Emil Ammitzbøll.

- Alle ideerne og halvdelen af teksten kommer fra mig, så jeg kalder det tyveri, siger Mohammed Rafiq, der forgæves har forsøgt at få kontakt til Simon Emil.

Dokumentation:
Sådan skrev Simon Emil i går i Politiken - ovenfor kan du se, hvad Simon Emil og Mohammad Rafiq skrev i august:

Ammitzbølls fem forslag (13. oktober):
1. For det første skal vi oprette en særlig kriminalforsorg for unge. Det forudsætter, at vi sænker den kriminelle lavalder til 12 år, samtidig med at vi øger den sociale indsats over for kriminelle unge.

2. For det andet skal grov kriminalitet straffes hårdere, så vi får de allermest hårdkogte bandemedlemmer væk fra gaderne.

3. For det tredje skal vi sørge for en bedre resocialisering, så bandemedlemmerne får bedre mulighed for at lægge deres liv om, efter at de har afsonet deres straf.

Annonce:

4. For det fjerde skal vi forsøgsvis legalisere hash og dermed fjerne et af de vigtigste kriminelle markeder.

5. For det femte skal vi frigøre ressourcer hos politiet, så der bliver flere betjente til at bekæmpe banderne.

Mohammed Rafiq er ked af det, han kalder Simon Emils 'tyveri' af politiske ideer og kræver at blive nævnt som medforfatter:

- Det her er noget, jeg har arbejdet med i 8 måneder, og det skal Simon Emil ikke have æren for alene, siger Rafiq.

Rafiq var rodet og ufuldstændig
Simon Emil Ammitzbøll afviser at snak om tyveri og fusk og siger, at Mohammes Rafiq rigtignok sendte ham et katalog af forslag på rets- og integrationsområdet, dengang de begge var medlemmer af Borgerligt Centrum. Men at de forslag var så rodede og ufuldstændige, at det krævede meget arbejde for Simon Emil og hans sekretariat at gøre det til en forståelig tekst, og at der derfor er i orden, at han står som eneforfatter til kronikken i Politiken.

Annonce:

- Og så har jeg hele tiden ment, at der skulle gøres noget ved hashmarkedet, ligesom mange af de ting, jeg nævnet i kronikken er noget, jeg har talt for, da jeg var medlem af de Radikale.

Men i stod begge som forfattere på kronikudkastet fra august, der ligner den tekst som Politiken bragte i går?

- Jo, men der var han også medlem af Liberal Alliance, og det var derfor, at hans navn var med, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce: