Nazi-bølle: 'Jeg er blevet klogere'

Udelukket fra fodboldskoler: Voldsdømt hooligan fortryder sin fortid

Så farlig kan et White Pride-medlem se ud - men Anders Gunge Dall siger i dag i Ekstra Bladet, at han fortryder sin fortid. (Foto: Ernst Van Norde)
Så farlig kan et White Pride-medlem se ud - men Anders Gunge Dall siger i dag i Ekstra Bladet, at han fortryder sin fortid. (Foto: Ernst Van Norde)

Den voldsdømte hooligan, Anders Gunge Dall, der indtil i går skulle have været træner på to DBU-organiserede fodboldskoler for børn, fortryder sin fortid som fodboldbølle i AGF-støtteklubben White Pride, sine rabiate udfald mod indvandrere og det voldelige overfald, der sidste år kostede ham 60 dages fængsel i Århus.

Det fortæller Anders Gunge Dall til Ekstra Bladet. Han har ikke ønsket at lade sig interviewe, men svarede på skriftlige spørgsmål om sin rolle som træner i DBU's fodboldskoler i Ikast og Hobro.

Begge klubber udelukkede Anders Gunge Dall som træner, da de blev informeret om hans fortid.

– Kan du forstå, at forældre og klubledere er oprørte over, at du igen har meldt dig som træner på fodboldskolerne?

– Selvfølgelig kan jeg det. På baggrund af jeres beskrivelse er det forståeligt og menneskeligt. Så jeg kan jo kun håbe på, at det er vigtigere for forældrene, at jeg de sidste to somre sammen med de andre trænere og ledere har været med til at give deres børn en god oplevelse.

– Hvorfor har du og DBU ikke gjort rent bord og forklaret de klubber, hvor du har haft eller skal have tillidshverv som træner, at du er dømt for vold?

– Det er DBU's afgørelse, at de alene indhenter børneattest på alle omkring fodboldskolerne. Og jeg er glad for, at DBU anerkender, at man giver folk en chance til, når de har begået fejl og gerne vil videre i livet, og også for at DBU fokuserer på, at jeg er en god fodboldskoletræner og fungerer upåklageligt sammen med børnene og de øvrige trænere.

– Trækker du dig nu som fodboldtræner for børn?

– Jeg vil sammen med DBU vurdere, hvad der er bedst i denne situation.

– Du gør på internettet rede for, at du er modstander af, at Danmark udvikler sig til et multietnisk samfund. Du er også dømt for at have skrevet graffiti-slagord som 'Danmark for danskerne'. Er det stadigvæk din holdning?

– Nej, jeg er blevet klogere.

– Fortryder du din rolle i voldssagen og din adfærd som fodboldfan?

– Ja, og jeg har gjort nogle ting i nogle sammenhænge, som jeg fortryder, og som intet har med min trænergerning at gøre.

--- ### ---

RETTELSE
Omtalen af den 20-årige Anders Gunge Dall som 'nazi-bølle' er ikke korrekt. Fejlen opstod i forbindelse med afsløringen af, at den tidligere voldsdømte Anders Gunge Dall med tidligere tilknytning til den århusianske hooligangruppe White Pride skulle være instruktør på DBUs fodboldskoler for børn.

Red.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri