Kæmpeopbakning til kirkerydning

80 procent på nationen! synes, det er helt i orden, at politet brugte voldsomme metoder, da de hentede irakere i Brorsons Kirke i nat

Flere af irakerne græd åbenlyst, da politiet fjernede dem fra kirken. (Foto: Mogens Flindt)
Flere af irakerne græd åbenlyst, da politiet fjernede dem fra kirken. (Foto: Mogens Flindt)

Da politiet i nat rykkede ind i Brorsons Kirke på Nørrebro for at anholde 19 afviste asylansøgere fra irak, satte det gang i en sand kommentar lavine på nationen! Det er blevet til mere end 300 kommentarer om episoden, og 14900 personer har foreløbig svaret på spørgsmålet 'Var politiets rydning i orden? Og en helt overvældende majoritet på næsten 80 procent, mener at 'ja, det var på tide', at få ryddet den kirke for afviste irakiske asylansøgere.

15 procent synes dog ikke det var fair, og 5 procent synes, at poltiet gik for voldsomt til værks.

Niels A. er en af dem, der synes det var i orden:

- Folkekirken kan naturligvis ikke på længere sigt agere fristed for lovbrydere, på et tidspunkt må politiet jo gå ind og hente dem, der skal hentes.

Og Peter L. synes heller ikke, at kirken var det rigtige sted for irakerne:
- Kirken er ikke et helle for forbrydere. For mig er en dansk kirke et klubhus for personer, der dyrker mellemøstens overtro - kristendommen. Naturligvis kan politiet anholde lovbrydere i en kirke og et hvilket som helst andet klubhus i landet.

Men mange viser deres sympati med irakerne på Facebook og på siden www.kirkeasyl.dk er der nu foreløbig 8900 personer, der støtter deres protest med hjemsendelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere