Racistisk havebænk anket til landsretten

En havebænk med racistiske slagord risikerer destruktion, efter dens ejer er dømt for racisme. Men han vil ikke opgive sin bænk og har nu anket rettens afgørelse til Landsretten

Den racistiske havebænk skal nu en tur i Landsretten, ejeren har anket sin racismedom. (Foto: Privat)
Den racistiske havebænk skal nu en tur i Landsretten, ejeren har anket sin racismedom. (Foto: Privat)

10 dagsbøder á 200 kroner og en havebænk som skulle laves til pindebrænde var mere end 76-årige Bent Hansen ville finde sig i, bare fordi han med tusch havde skrevet racistiske slagord på sin havebænk. Nu har den aldrende herre anket afgørelsen til Landsretten. Det bekræfter retten i Holbæk, hvor sagen har kørt.
'Vi modtog en anke i går', lyder det.

Kun hvide
Det er bænkens sydafrikanske påskrift, 'Nur Blankes - Kaffer nie', som på dansk betyder noget i stil med 'kun hvide - ingen negre', som har sat sindene i kog og til sidst resulteret i, at den omtalte havebænk blev fjernet fra sin plads i solen i Bent Hansens have af politiet.
Ekstra Bladet har forsøgt at finde frem til den racistiske havebænk, men dens præcise lokalisering er på nuværende tidspunkt ikke til at få afklaret, hos Midt- og Vestsjællnds Politi oplyser man dog:
'Den er her et eller andet sted'.

Holdt under opsyn
Havebænken er altså stadig i politiets varetægt, og der bliver den, indtil Bent Hansens sag er afgjort, men hele miseren omkring bænken kunne være undgået, mener den rasende ejer. Det sydafrikanske citat er nemlig skrevet med tusch og kunne let være fjernet.
'Giv mig tyve sekunder med bænken, så kan jeg fjerne skriften med sprit, da det jo bare er skrevet med spritpen', siger Bent Hansen til nordvestnyt.dk.

Bænken har ikke gjort noget
Bænken har været i politiets varetægt siden de fjernede den i juni, men meget tyder altså på, at den ikke kommer tilbage til sin ejer igen. Veludført politiarbejde, eller bare ren spild af borgernes penge? Bent Hansen er i hvert fald ikke i tvivl.
'Jeg fatter ikke, at politiet bruger så mange ressourcer på den her sag. Jeg er parat til at tage min straf. Men jeg er sur over, at det skal gå ud over min havebænk. Den har jo ikke gjort noget', siger 76-årige Bent Hansen.

Hvad synes du? Hvad må man skrive på sin egen havebænk på sin egen grund? Og skal bænken frigives mens sagen behandles?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri