Racistisk havebænk er ytringsfrihed

Nationen!s brugere er enige om, at den racistiske havebænk er et udtryk for den grundlovssikrede ytringsfrihed, og derfor skal den tilbage til sin ejer

Havebænken her er et udtryk for vores ytringsfrihed, mener to tredjedele af nationen!'s brugere. (Privatfoto)
Havebænken her er et udtryk for vores ytringsfrihed, mener to tredjedele af nationen!'s brugere. (Privatfoto)

Er det er brud på ytringsfriheden, når man ikke må skrive sin mening på sin egen bænk på sin egen grund? Nationen!-brugerne er ikke i tvivl. 62,49 procent mener, at det er helt i orden, når 76-årige Bent Hansen har udsmykket sin havebænk med et racistisk citat, da det er mandens egen bænk. Og mere end to ud af tre mener, at bænken skal blive stående i haven og ikke destrueres, som det har været på tale.

Bænken er udtryk for ytringsfrihed
'Et samfund, som undertrykker min personlige mening, er ikke samfund, jeg bryder mig om. Selvfølgelig skal jeg ytre mig med respekt for andre, men hvis jeg gerne vil have et sydstatsflag hængende i stuen, så er det en mening, som jeg bør have lov at have. Vi har én ultimativ frihed i denne verden, og det er at tænke, som vi vil. Bliver den først forsøgt fjernet - ja... det gruer jeg ved tanken om, skriver Michael H.

Og det er der mange, som er enige med ham i. Hvad man gør på sin egen grund, kommer ikke andre ved.

'Den private ejendomsret, som jo er grundlovsbestemt, må da gælde her? Mandens privatejede bænk, som står på mandens private grund, så har vi ikke noget at gøre der. Kan du ikke lide hvad du ser, når du glor ind i andre folks haver, så kan du bare holde snotten for dig selv', skriver nationen!-bruger John H.

Manden har fået ny bænk
En beboer i nabolaget har fortalt til Ekstra Bladet, at Bent Hansen angiveligt har fået sig en ny bænk med et nyt budskab.

'Den nye bænk er fuldstændig magen til den anden, men den er malet hvid på den ene side, og sort på den anden, fortæller Hans P.

Han er ofte kørt forbi den omtalte bænk, men har aldrig ladet sig provokere af dens udsagn.

'Han er jo en gammel mand, og alle i lokalområdet kender ham. Han kører rundt på en trehjulet scooter og er tatoveret med hagekors helt ned på hænderne. Men han har aldrig gjort nogen fortræd', lyder det.

For mange ressourcer
Ifølge Hans P var den racistiske bænk godt nok synlig fra vejen, men man skulle anstrenge sig for at læse teksten 'Nur Blankes - Kaffer nie'.

'Skriften stod med en tynd tusch, og bogstaverne var ikke mere end fem centimeter høje, så det var ikke noget, man lagde mærke til med mindre, man kiggede efter', siger han.

Derfor mener Hans P også, at politiet har brugt alt for mange ressourcer på denne sag, en holdning han deler med flere andre af nationen!'s brugere.

'Det er absurd, at der skal bruges så mange midler på en så latterlig lille ting, mens andre mere alvorlige ting må lide under, at der ikke er mandskab, siger Flemming F.

Hvad mener du? Hvor går grænsen for ytringsfrihed på privat grund?

0 kommentarer
Vis kommentarer