S og SFs vælgere elsker millionærskat

Forslaget om at beskatte folk med million-indtægter, med fem procent af det de tjener ud over den første million går rent hjem hos SF-vælgere.

Dem, der tjener mere end en million, skal betale mere i skat foreslår S og SF - men hvad siger du? (Foto: Jens Dresling)
Dem, der tjener mere end en million, skal betale mere i skat foreslår S og SF - men hvad siger du? (Foto: Jens Dresling)

2336 personer har deltaget i afstemningen, og 75 procent svarer, at det er en dårlig ide, at sætte skatten op for folk, der tjener mere end en million kroner. Men der er store udsving på opbakningen til det der allerede bliver kaldt 'millionærskatten'.

For mens K og V-vælgere er arge modstandere - mere end 90 procent hos begge partier siger nej - så er 57 procent af S-vælgerne og 62 procent af SF-vælgerne med på ideen. Og hos Enhedslisten er hele 68 procent for en ekstra 5 procents skat til milionær-plus-folkene.

Ingen tør skrive positivt
Men selv om der altså er støtte blandt forslagstillernes egne vælgere, så er der inge af dem, der tør skriver en positiv kommentar.
- Har S - SF intet andet, at komme med i sommer ferien, skulle de grave sig længere ned i det politiske hul, der bliver større og større, skriver Ole C. fx mens Thomas P. nærmest gør grin med ideen:

Hele vejen ned efter guldbajer
- Fin ide!...........Ifølge rød fløj bliver vi alle jo 'relativt' fattigere, når der kommer flere rige danskere. Så hvis vi kan skræmme de rige ud af Danmark må vi jo alle bliver 'relativt"'rigere. Og så kan vi sidde og klappe vores små hænder hele vejen ned efter guldbajere.

Er de rige eller fattige sociale?
Christian d. stiller spørgsmålet 'Hvem er mest social i Danmark?' og kommer selv med en slags svar:

- Er den mest sociale person i Danmark, den person som betaler meget i skat eller er det den person som modtager offentlige ydelser? Det lyder som om at man er meget social overfor andre jo mindre man tjener, mens dem som betaler høj skat skal betale mere for at blive social?

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen