Træner var træt af 'multikulturel'

'Det multikulturelle samfund må efterhånden have udspillet sin rolle', skrev Anders Dall i maj 2008 på internetportalen nordisk.nu.

Selv om han ifølge DBU-pressechef Lars Behrendt har været en 'fremragende fodboldskole-træner', så falder glansen af århusianeren Anders Gunge Dall, når Ekstra Bladet kigger ham nærmere i kortene.

Den 20-årige, DBU-blåstemplede foregangsmand for hundredvis af danske fodboldbørn er til rå og afstumpet vold, når han blander sig med sine berygtede venner i og omkring den højre-ekstreme hooligan-gruppe White Pride fra Århus.

Anders Dalls brutale side erkendte han selv, da han i september i fjor blev idømt 60 dages fængsel for sammen med fem andre unge mænd at have overfaldet en mand fra det autonome miljø på banegården i Århus.

Erkendte spark
Det uhyggelige voldsorgie blev videofilmet og siden vist i retten, hvor Anders Dall erkendte, at han havde sparket sit forsvarsløse offer 'i maven og på kroppen'.

Få måneder inden – den 28. maj 2008 – lagde Anders Dall ikke skjul på sin foragt for et multikulturelt samfund på internetportalen nordisk.nu. Her skriver han bl.a. med glødende pen:

'Det her er ikke et spørgsmål om had, racisme til andre mennesker, kulturer osv., men at respektere andre er ikke ensbetydende med at give køb på sit eget. Det multikulturelle samfund må efterhånden have udspillet sin rolle. Et virkeligt folkefællesskab bygger på, at alle i fællesskabet er ENS, (...) Anerkend nu, at der er forskel på mennesker i stedet for at vende det blinde øje til problemets kerne.'

Aftalt slagsmål
Anders Dalls uforsonlige og voldelige tilgang til at løse problemer afspejler sig også på de ét år gamle billeder, som Ekstra Bladet har fra et slagsmål med ligesindede hooligans med tilknytning til superligaklubben AaB. På Idrætsklubben Gugs anlæg klos op af en daginstitution var Anders Dall særdeles aktiv i et aftalt slagsmål med de nordjyske voldsrivaler.

Den 10. oktober i fjor blev hans straffeattest yderligere belastet af at have dekoreret centrale steder i Århus med nazi-graffiti. Anders Gunge Dall erkendte bl.a. at have skrevet 'Danmark for danskere' i en tunnel i rådhusparken.

I disse dage bliver han student fra et århusiansk gymnasium.

0 kommentarer
Vis kommentarer