Camre en racistisk tæppepisser

Ramaskrig i EU-parlamentet mod den kendte DF-politiker, der beskylder østeuropæere for at være dumme

-Jeg er klog, men østeuropæerne er dumme, mener cand. polit Mogens Camre, DF.(Foto: Gert Jensen)
-Jeg er klog, men østeuropæerne er dumme, mener cand. polit Mogens Camre, DF.(Foto: Gert Jensen)

Man skulle tro, at DF-politikeren Mogens Camre var dommer ved det Europæiske Melodi Grand Prix's semifinale i går i Moskva. Hele fem østeuropæiske deltagere røg ud, en vurdering, der må passe som fod i hose for den skandaleramte politiker og cand. polit., der i EU-parlamentet har udløst et ramaskrig med en påstand om at skandinaver er klogere end folk fra Østeuropa.

Mindre begavede
I et interview med fransk radio har han udtalt, at befolkningerne i de nye medlemslande som Bulgarien og Rumænien burde have mindre indflydelse på EU's beslutninger, fordi de er mindre begavede end for eksempel skandinaver.

Racistisk og diskriminerende
Rystede parlamentarikere fra Rumænien og Bulgarien betegner overfor Politiken udtalelserne som 'racistiske', 'diskriminerende' og 'barnlige'.
- Hr. Camres ord om intelligens er ikke særlig intelligente, og tonen er klart diskriminerende, siger den erfarne rumænske socialdemokrat Adrian Severin. Den bulgarske socialist Marusya Lyubcheva kalder Camres melding for 'racistisk og i strid med menneskerettighederne.

Tæppepisseren Camre
Camres danske medparlamentarikere er mild sagt rystet over udtalelserne.
- Det er meget, meget skadeligt for Danmark, siger socialdemokraten Dan Jørgensen. SF's Margrethe Auken er meget kontant og betegner Camre som en 'tæppepisser' og hans udtalelser som 'forfærdelige'.
Mogens Camre genopstiller ikke til EU-valget, og Dansk Folkepartis nye spidskandidat, Morten Messerschmidt ønsker ikke at tolke Camres udtalelser.

Østeuropæere som rumænere og bulgarere er ikke begavede nok til EU-parlamentet, mener DF's Mogens Camre. Det har udløst et ramaskrig, der fordømmer udtalelserne som 'racistiske, diskriminerende og forfærdelige'Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.