Mystik om WTC: Nano-termit i tårne

Så er der gang i konspirationsteorierne igen: For det var måske ikke kun de to fly med terrorist-piloter ombord, der fik World Trade Centers tårne til at synke i grus den 11 september 2001. Det hævder blandt andet Niels Harrit, lektor på Kemisk Institut på Københavns Universitet.

For måske blev tårn-styrtet hjulpet lidt på vej af såkaldt nano-termit, en meget brandbar substans, der blandt andet bruges af miliitæret, skriver videnskab.dk.

<br /><i>Se Niels Harrit og kendte danskere, der kræver ny undersøgelse - blandt andet guitarist Franz Beckerlee og Jesper Klein!</i><br /><br /> Niels Harrit og ni andre forfattere har offentligjort en analyse af fire støvprøver fra WTC. Støvet indeholdt rester af nanotermit - et specialfremstillet materiale med så meget energi, at det kan udvikle enorm varme og være decideret eksplosivt. Termit bruges blandt andet i fyrværkeri og til nedrivning af bygningskonstruktioner. <br /><br /><iframe src="http://front.xstream.dk/eb/customers/eb/mediamaker_player.php?id=20870&amp;community=1&amp;width_player=294" width="294" height="246" frameborder="no" border="0" framespacing="0" marginheight="0" marginwidth="0" vspace="0" hspace="0" scrolling="no" /><br /><i>Stephen Jones, Professor i fysik om Termit i WTC</i>. <br /><br /><b>Kontrolleret nedrivning <br /></b>'Resultaterne fra vores analyser er helt i overensstemmelse med, at der var tale om en kontrolleret nedrivning af tårnene,' siger Niels Harrit til <a href="http://videnskab.dk/content/dk/teknologi/dansk_forsker_eksplosivt_nanomateriale_fundet_i_stovet_fra_world_trade_center" target="_blank">videnskab.dk.</a><br /> Han mener også, at den sprængstoflignende blanding må have været plantet i selve bygningerne.</p><p><iframe src="http://front.xstream.dk/eb/customers/eb/mediamaker_player.php?id=20871&amp;community=1&amp;width_player=294" width="294" height="246" frameborder="no" border="0" framespacing="0" marginheight="0" marginwidth="0" vspace="0" hspace="0" scrolling="no" /><br /><i>Computersimulation af hvor flyene ramte.</i><br /><br /><b>Konspirationsteorier</b><br /> Siden 11 september 2001 har især internettet sværmet med konspiratons-teorier omkring hvad der egentlig skete den dag.</p><p><br />Teorierne handler blandt andet om, at den daværende amerikanske regering eller efterretnings-tjenesterne selv fik tårnene til at falde for på den måde at kunne forsvare en krig og sætte USA i undtagelsestilstand. <br />Andre teorier går på, at WTC var overforsikret og at nogen benyttede sig af lejligheden til at tjene hurtige penge...</p><p><b>Men hvad mener du? Blev World Trade Center ramt af to fly ført af terrorister, der var heldige? Eller er der stadig noget, der ikke stemmer?</b></p>