Dum tyv: Fik 450 kr for million-skulptur

Det er ikke alle tyve, der kender værdien af det, de har fåer fingre i. To unge mænd stjal en skulptur vurderet til 5 mio - og solgte den som skrot

Henry Moores The Sundial er vurderet til en halv million pund - eller 5 millioner kroner. men en skrothandler ville kun betale 450 kroner for den. (Foto: The Henry Morre Foundation)
Henry Moores The Sundial er vurderet til en halv million pund - eller 5 millioner kroner. men en skrothandler ville kun betale 450 kroner for den. (Foto: The Henry Morre Foundation)
Følg nationen!

Da skulpturen The Sundial blev stjålet fra Henry Moore-foundation i sommer, frygtede man, at det var bestilt arbejde, og at den ville havne hos en lyssky kunst-elsker.

For Henry Moores arbejder er eftertragtede og derfor mange penge værd - der står bl.a Moore skulpturer på Louisiana - men den lille bronze-skulptur, der er vurderet til 5 millioner kroner - dukkede op hos en skrothandler, der havde set en efterlysning i et TV-program. Politiet gik i gang med at efterforske sagen, og to yngre mænd blev anholdt.

Det skriver Thesun, der også kan fortælle at skrothandleren i retten i går fortalte, at han havde betalt 450 kroner, eller skrotværdien, for skulpturen, da de to tyve dukkede op med deres rov, og at han ikke anede, at det var en Henry Moore, og derfor straks leverede den tilbage.

De to mænd fik hver et års fængsel, selv om deres forsvarere lagde vægt på, at de ikke anede, at tyvegodset var så værdifuldt.

Men hvad mener du om dommen? Tyvene vidste jo ikke, at det de stjal var så værdifuldt?

Læserne på thesun, mener ihvertfald, at dommer er lige i overkanten:
- 12 måneder - 4 måneder ville være nok, skriver nanuk, og Tony fortsætter:
- Det er Kejserens nye klæder - den skulptur er ikke 5 millioner værd. De to er blevet snydt af kunst-intelligensiaen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+