Annonce:
Annonce:

Lystfisker: Østbande tømmer sø for fisk

Østbander har ulovligt drænet flere af Sjællands søer for fisk, skriver lystfisker Kim H. der føler sig magtesløs overfor rovfiskeriet

Flere danske søer er næsten døde pga. østbandernes rovfiskeri med fiskegarn, skriver lystfisker Kim H. (Foto: Colourbox)
Flere danske søer er næsten døde pga. østbandernes rovfiskeri med fiskegarn, skriver lystfisker Kim H. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg nationen!

- Et område som desværre er overset, i den generelle debat herhjemme om de mange østbander, der går på rov i Danmark, er fiskeri i de danske søer og moser! Jeg er selv lystfisker, og har stor respekt for den danske natur.

Sådan indleder Kim H. der sammen med andre lystfiskere oplever at østeuropæere ulovligt dræner adskillige danske søer og moser for fisk ved ulovligt garnfiskeri.

Annonce:

Det rammer også de truede arter
- Jeg, og mange af mine fiskevenner oplever alt for ofte, at vi finder fiskegarn i søerne på Sjælland. Holder man øje med disse garn, så ser man ca. 90 pct. af gangene en varevogn på østeuropæiske plader. Der kommer typisk 3 - 5 personer, af udenlandsk afstamning, som tømmer garnene for fisk, og så smider dem ud igen. Det skal siges at mange af disse søer og moser, er administreret af sportsfiskerklubber, privatpersoner, eller der er tale om offentlige søer, hvor der fælles for alle, står i reglementeret at fiskeri med garn/roser/net er forbudt! Mange steder kan man også se hvilken typer fisk man ikke må tage med hjem, fordi bestanden er truet. De truede fiske ser vi tit fisket op i disse net.

De er ligeglade med politiet
- I starten kunne dette nemt forhindres ved at henvende sig til disse mennesker, der mange gange kun taler gebrokkent dansk/engelsk, for fortælle dem at det er ulovligt, og de vil blive meldt til politiet.Nu har de i mellemtiden fundet ud af at politiet er ligeglade, så når man nu 'truer' med politiet bliver man mødt med et sarkastisk smil og et nik, der tydeligt indikerer komplet ligegyldighed

Fiskerikontrollen er tavse
- Vi man gåt til politiet med problemet, siger de ca. 70 pct. af gangene: 'vi kigger på det'. Enkelte gange for man en ærlig betjent i telefonen, som forklarer at man ikke afsætte resurser til 'fisketyveriet'. Henvender man sig til fiskerikontrollen, bliver man her mødt med en mur af tavshed. Det er i hvert fald ikke lykkedes mig at få svar fra dem endnu. Naturerhvervstyrelsen er også kontaktet men med lige så lidt respons.

Annonce:

Flere søer er næsten døde
- Det har nu stået på i et par år, og som lystfisker er det tydeligt at mærke konsekvensen! rigtigt mange søer og moser er næsten 'døde'. Det er simpelthen ikke til at fange fisk længere! Man kan også se at de fiskespisende fugle også er forsvundet fra disse søer. Det er forfærdeligt at se dansk natur blive ødelagt på denne måde, og endnu værre er det at der intet bliver gjort ved det!

Frustration skaber selvtægt
- Vi er en del lystfiskere der begræder dette, samt flere lystfisker klubber der k?mper en kamp for at rede de søer de har fiskeretten til. Enkelte forfaldet til selvtægt og ødelægger de roser og net de finder, i frustration over at man ikke kan indberettet det nogle steder.

Her er en list over søer hvor overfiskning finder sted:
Agersø
Søllerød Sø
Sandkassen
søerne bag værløse Svømmehal
Ubberød Dam
Løje Sø
Teglgård Sø
Strødam Engsø
Hakkemosen
Søndersø

Annonce:

Vi er klar over at lystfiskere er en 'hobby minoritet' i Danmark, men det er stadig dansk natur der er i fare. Det vi håber at få ud af dette, er at råbe myndighederne op, og få gjort opmærksom at der er et problem, her hvor folk får lov til at overtræde loven og ødelægge naturen uden nogle risici for straf eller konsekvens.

Hvis Kim H. har ret bør staten så bruge mange flere ressourcer på at dæmme op for østbandernes rovfiskeri, eller er der vigtigere ting politiet burde bruge deres sparsomme tid på?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: