Syv (7) sagsbehandlere til én arbejdsløs

Ministeren kalder det for 'det glade vanvid', at en borger har syv sagsbehandlere. Hvad vil du kalde det?

Hvor mange sagsbehandlere, skal man have? (Foto: JP)
Hvor mange sagsbehandlere, skal man have? (Foto: JP)

49-årige Dorte Paterson fra Ålborg har nogle gange svært ved at huske, hvem hun skal tale med på kommunen. For Dorthe har hele syv navne at holde styr på - en til selve kontanthjælpen, en til boligsikringen, en i familieafdelingen, en som støtteperson, en i aktiveringsprojektet, en i jobcenteret og en i misbrugscenteret.

Og som om det ikke var nok, så skriver jyllandsposten.dk, at kommunen om kort tid giver hende et ottende navn - jobkonsulent.

Se også: Høvdinge nok til 110 mio. danskere

Kommunalforsker, professor Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet siger til avisen, at Dorthe langtfra er den eneste, der skal holde styr på mange navne i det kommunale system. Og Mette Frederiksen kalder rækken af sagsbehandlere for 'det glade vanvid':

Minister: Kæmpespild
- Der bliver spildt en masse ressourcer, økonomiske, menneskelige og i medarbejderregi, og borgeren skal løbe spidsrod mellem alle sagsbehandlerne. Derfor er regeringens mål med de kommende reformer at få sat mennesket før systemet, siger ministeren og mange af læserne på jp.dk er helt enige:

- Og det værste af det hele er, at ingen ved, hvad den anden gør og vasker sine hænder hvis noget går galt.....(også selv om alle har alle sagens akter), skriver Asbjørn S., mens Jørgen Christensen mener, at man burde sende alle klienterne ud og samle skrald:

Se også: Samler affald i havet for kontanthjælpSe også: Kontanthjælpsmodtagere: Nej til at luge ukrudt

- Tja, var det ikke på tide, der blev ryddet op i systemet. Se at få alle disse sociale klienter(nassere) ud af røret. Find dem en beskæftigelse, så slipper de for at drikke, for at få tiden til at gå. Der er masser at lave, oprydning i byerne - danskerne er ikke de mest renlige mennesker - der er div. parker, strande etc. Der er masser af muligheder. Få dem beskæftiget. Afsked mere end halvdelen af socialrådgivere, lær folk at klare sig selv.

Hvad mener du? Og er problemet, at der er for mange klienter, eller at der er for mange sagsbehandlere?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere